Aiheesta uutisoi CNBC, jonka mukaan Dungeons & Dragons -pöytäroolipelin omistama Hasbro on harkinnut kyseisen teoksen ja Magic: Arenan e-urheiluun liittyviä mahdollisuuksia.

Hasbron toimitusjohtaja Brian Goldnerin kertoo haastattelussa, miten kulunut vuosi on ollut D&D:n historian paras. Hänen mukaansa ihmisiä kiinnostaa yhä enenevissä määrin yhdessä kasvotusten pelaaminen ja pelin tarjoama mukaansa tempaava pelikokemus.

Haastattelussa Goldner totesi mystisesti, että Hasbron tavoitteena on rakentaa tämän kaltaisten fantasiapelien ympärille elektronista urheilua. Pelit ovat hänen mukaansa tulevaisuudessa ”kypsiä maailmanlaajuisen e-urheiluun”.

Sanan varsinaisessa merkitykessä D&D ei ole ainakaan tällä hetkellä ”elektronista urheilua”, mutta kisaaminen pelin parissa ei ole uusi ilmiö. Viimeksi vuonna 2016 lohikäärmeiden ja luolien maailmassa miteltiin D&D Championship Seriesissä Gen Conin yhteydessä.

Haastattelusta ei vielä käy ilmi millaisia käytännön suunnitelmia D&D:n osalle on tehty, mutta kaikesta huolimatta jäämme mielenkiinnolla odottamaan millainen kilpailullinen skene pelin ympärille voisi muodostua. Haastattelussa kuitenkin puhutaan yhtiön halusta kehittää myös D&D:tä digitaaliseen suuntaan.

Henkilökohtaisesti toivon, että peli pidettäisiin ei-digitaalisessa muodossa, pelaajien istuessa pöydän ääressä luolamestarin ympärillä. Sitä olisi hieno katsoa suurilla areenoilla.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli