G2 Esports ja H2k-Gaming jatkoivat joulutauolle päättynyttä voittoputkeaan heti 2017 European LCS kauden avauksessa.

Sekä G2, että H2k, joilla oli eniten championship pisteitä Euroopassa kaudella 2016, voittivat 2017 Spring Splitin ensimmäisen viikonlopun ottelunsa.

Tämä viikonlopun kovin ottelu oli G2:n ja Fnaticin välinen taistelu, joka päättyi G2:en 2-1 voittoon. Ottelun ensimmäisen kierroksen G2 voitti helpon oloisesti, mutta toinen kierros oli jo paljon tiukempi. Kierros oli erittäin tasaväkinen ensimmäisen puolen tunnin ajan, mutta tilanne muuttui, kun Fnatic sai otettua ensimmäisenä Baronin. Sen jälkeen Fnaticin onnistui pikkuhiljaa kääntää kierros voitokseen G2:en tiukasta vastuksesta huolimatta. Kierros sai vielä hienon lopetuksen, kun Fnatic onnistui puskemaan tyhjälle Nexukselle Flashien avulla:

LoL Esports

@lolesports
.@FNATIC with the epic backdoor call to grab the win in game 2! #EULCS

Game 3 up next!

Kolmannella kierroksella G2 Esports laittoi kuitenkin kaikkensa peliin ja onnistui saamaan Fnaticin Nexuksen alas usean kovan hyökkäyksen avulla. Ottelu päättyi siis lopulta 2-1 G2 Esportsille.

G2 voitti viikonloppuna myös Roccatin ja näin ollen nousi oman lohkonsa ykköspaikalle.

H2k-Gaming pelasi omat ottelunsa vielä paremmin, kuin G2. H2k voitti molemmat B-lohkon ottelunsa häviämättä yhtään kierrosta. 2016 World Championship semifinalistijoukkue kaatoi kauden ensimmäisessä ottelussaan Origenin, ja heti seuraavassa ottelussa Splycen.

Misfits ja Unicorns of Love jäivät myös voitolle ensimmäisenä viikonloppuna kaadettuaan Giants Gamingin ja Vitalityn.