Fortniteä verrataan kokaiiniin – Epic Gamesia vastaan nostettu joukkokanne

Fortnite_addiction

Montrealilainen asianajotoimisto on laittanut Epic Gamesia vastaan vireille joukkokanteen, jonka mukaan yhtiö ei ole kiinnittänyt tarpeeksi huomiota pelin addiktoivasta luonteesta varoittamiseen.

Kanteen takana ovat kahden alaikäisen lapsen vanhemmat, jotka ovat huolestuneita pelin koukuttavuudesta ja vertaavat sitä kanteen asiakirjoissa jopa kokaiiniin. Asianajotoimisto Calex Légal etsii nyt lisää lastensa hyvinvoinnista huolestuneita vanhempia, jotka haluavat liittyä kanteeseen.

Oikeusjutun taustalla on Quebecin korkeimman oikeuden päätös vuodelta 2015, jonka mukaan tupakkayhtiöt eivät riittävästi varoittaneet asiakkaitaan tupakoinnin vaaroista. Epic Gamesia koskeva kanne perustuu samaan velvollisuuteen ilmoittaa tuotteiden mahdollisista haitoista ja vaaroista. Asiakirjoissa mainitaan myös World Health Organizationin päätös viime vuodelta, jonka mukaan videopeliaddiktio luokitellaan nykyään sairaudeksi.

Asianajotoimiston edustajien mukaan Fortniten suosio perustuu nimenomaan koukuttavuuteen ja nuorille suunnattu peli on alusta lähtien suunniteltu mahdollisimman addiktoivaksi, ja apuna on käytetty muun muassa psykologeja.

Calex Légalin edustaja ei voinut vielä kommentoida minkälaisista korvaussummista oikeutta tullaan käymään, tai koska päätös kanteesta saadaan.

Asiasta uutisoi CBC.

Kuvituskuva: Pixabay.