YouTube on julkaissut uuden YouTube Rewind -videon, jossa yhtiö juhlistaa kulunutta vuotta 2019. Aikaisemmat Rewind-videot ovat kuitenkin herättäneet YouTube-yhteisössä runsaasti kritiikkiä. Esimerkiksi edellisen vuoden tuotoksesta muodostui koko alustan eniten alapeukkuja kerännyt video (yli 17 miljoonaa kappaletta).

Vuoden 2018 Rewind-videota kritisoitiin ankarasti siitä, ettei video tuntunut edustavan palvelua käyttävää yhteisöä tai sisällöntuottajia. Osa alustan suurimmista tekijöistä oli surutta jätetty videolta pois ja kaikkineen kokonaisuus oli jokseenkin kiusallista katsottavaa. Esimerkiksi videolla esiintyneet tähtitubettajat Marques Brownlee ja Casey Neistat päivittelivät omia roolejaan Rewind-videon ilmestymisen jälkeen.

YouTube on selvästi ottanut kritiikistä onkeensa, sillä tämän vuoden Rewind ei ole enää kiusallisesti näytelty tykitys. Sen sijaan videolla käydään yksinkertaisesti läpi kuluneen vuoden luvut. Vain viisi minuuttia kestävällä videolla näytetään vuoden katsotuimmat videot, suosituimmat musiikkivideot, nousijat, suosituimmat pelit ja niin edelleen.

Huomiota on herättänyt erityisesti se, että videolla vilahtaa pitkään Rewind-videoilta pannassa ollut tähtitubettaja Felix ”PewDiePie” Kjellberg. Ruotsalainen somekuuluisuus oli noussut tämän vuoden videolla mukaan kahteen kategoriaan: hänen häävideonsa oli kerännyt toiseksi eniten peukkuja vuoden aikana (4,7 miljoonaa kappaletta) ja hänen kanavansa oli kerännyt vuoden aikana eniten katselukertoja (yli 4 miljardia kappaletta).

Nämä myönnytykset eivät kuitenkaan riittäneet yleisölle, sillä Rewind 2019 -video on kerännyt kaikesta huolimatta yli 4,5 miljoonaa alapeukkua.

Kuva: Rewind / YouTube / Kuvakaapaus