FaZe Clanin entinen valmentaja Robert ”RobbaN” Dahlström kertoi, mitä hänen näkökulmastaan tapahtui vuoden 2017 ECS -ottelussa, joka johti hänen 5,5 kuukauden mittaiseen ESIC:n asettamaan toimitsijakieltoonsa.

Tällä hetkellä FaZe Clanin managerina toimiva 35-vuotias RobbaN syyllistyi komission mukaan bugin hyväksikäyttöön 17 kierroksen aikana vuonna 2017, ottelussa Astralista vastaan ECS Season 3 -turnauksessa. FaZe Clan hävisi kyseisen ottelun tanskalaiskokoonpanolle 1-16 tuloksella.

RobbaNin oma näkemys tapahtuneesta

RobbaN kertoi Twitlongerissa pitävänsä kieltoaan täysin epäoikeudenmukaisena. Ex-FaZe valmentaja kertoi bugin tapahduttua yrittäneensä liittyä muutamaan kertaan uudestaan serverille, kuitenkin löytääkseen kameransa olevan edelleen bugattuna. Tämän seurauksena oli hän kertonut asiasta joukkueelleen, mykistänyt mikrofoninsa ja olleen hiljaa koko kartan ajan.

Seuraavana päivänä bugi oli tapahtunut uudestaan ja oli RobbaN ilmoittanut siitä välittömästi pelin tuomareille. Muodostettuaan yhteyden peliin uudestaan, oli bugi tällä kertaa kuitenkin korjaantunut, eikä hän sanojensa mukaan ole tämän jälkeen ”törmännyt siihen enää uudestaan”.

Ruotsalainen CS-konkari joka on edustanut aikanaan joukkueita kuten Begrip, SK Gaming sekä Ninjas in Pyjamas, on nyt huolissaan omasta maineestaan, sillä hänet on lisätty listaan valmentajia, jotka käyttivät bugia tietoisesti hyväkseen useissa peleissä.

– Valitettavasti, jotkut teistä varmaan luulevat tästä huolimatta minun käyttäneen bugia hyväkseni. Olen ollut CS-yhteisön jäsen yli 20 vuoden ajan ja pidän itseäni hyvin lojaalina kaverina. Nyt nimeni on listattu ihmisten joukkoon, jotka oikeasti hyväksikäyttivät bugia ja huijasivat, joka saa minut voimaan pahoin. Minusta tuntuu että minua rangaistaan jostain mitä en tehnyt ja sen pitäisi olla tapauksessani selvää, RobbaN kertoi viestissään.

ESIC kertoi julkaisussaan myös, että he ovat tutkineet vasta 20 prosenttia demoista, joita heillä on tallella, joten on odotettavissa, että lisää valmentajakieltoja on tulossa. ESIC julkaisee lokakuun lopussa yhden loppuraportin tutkimuksen lopettamiseksi.

ESIC:n vielä käynnissä oleva tutkimus tarjoaa asianosaisille myös tavan valittaa päätöksistä riippumattoman kurinpitolautakunnan kautta.

Lisää aiheesta:

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.