Esports Integrity Commission (ESIC) ilmoitti tänään kello 11 mittavan listan CS-valmentajia, jotka saivat erimittaisia toimitsijakieltoja valmentajana työskentelyyn, hyödynnettyään pelistä löytynyttä kamerabugia virallisissa otteluissa.

ESIC kertoi julkaisussaan myös, että he ovat tutkineet vasta 20 prosenttia demoista, joita heillä on tallella, joten on odotettavissa, että lisää valmentajakieltoja on tulossa. ESIC julkaisee lokakuun lopussa yhden loppuraportin tutkimuksen lopettamiseksi.

Kiellon aikana valmentajat eivät saa olla samassa tilassa tai yhteydessä millään lailla joukkueeseen 15 minuuttia ennen ottelua, eikä sen aikana.

Lue lisää: 37 valmentajaa bannattiin katsojabugin käyttämisestä – ENCEn valmentajalle yli vuoden tuomio!

Myös OG:n valmentajalle toimitsijakielto

Yksi toimitsijakiellon saaneista valmentajista oli suomalaisen Aleksi ”Aleksib” Virolaisen luotsaaman OG:n valmentaja Casper ”ruggah” Due. Ruggahin 3,75 kuukauden mittainen tuomio jäi joihinkin valmentajiin verrattuna hyvinkin pieneksi. Tanskalaisvalmentaja oli käyttänyt bugia hyödykseen vain yhdellä kierroksella vuonna 2016.

OG ilmoitti Twitterissä antavan 32-vuotiaalle tanskalaisvalmentajalle kuitenkin toisen mahdollisuuden toimitsijakiellon päätyttyä. Myös ruggah twiittasi itse aiheeseen liittyen.

– Ei urani ylpein hetki ja hyväksyn kiellon. Haluan kiittää OG:ta ja sen pelaajia toisen mahdollisuuden saamisesta sekä minuun uskomisesta, sanoi ruggah twiitissään.

Casper Due

@casdueh
Not the proudest moment in my career and I accept the ban. I want to thank the players and @OGesportsCSGO for giving me a second chance and continuing to believe in me

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kuva: YouTube