FaZe Clanin omistaja Richard Bengtson – joka tunnetaan paremmin nimellä FaZe Banks – paljasti BANDWZ-podcastissa pyörittäneensä CS:GO-vedonlyöntisivustoa, tarkoituksenaan ostaa tuotoilla CS:GO-joukkue. Banksin mukaan sivusto tuotti noin 200 000 dollaria päivässä.

FaZen kytköksiä sivustoon epäiltiin jo vuosina 2015-2016. Kukaan organisaation jäsenistä ei ole ennen tätä myöntänyt osallisuuttaan. Nyt kuitenkin Banks paljasti totuuden.

Banks kertoi sivuston olleen aikansa ainut täysin laillinen CS:GO-vedonlyöntisivusto, ja monien organisaatioden pyörittävän samanlaisia sivustoja tänäkin päivänä.

Banks paljasti, että yritys perustettiin Antiguan saarelle, jossa vedonlyöntisivustojen ylläpitäminen on laillista.

– Perustimme yrityksen yhdelle Karibian saarista, jossa vedonlyöntisivustot ovat täysin laillisia. Lensimme sinne yksityiskoneella, istuimme alas saaren omistajan kanssa, maksoimme hänelle noin 100 000 dollaria ja saimme sivuston perustamiseen tarvitut luvat.

E-urheilutoimittaja Jarek ”DeKay” Lewis kertoi tapauksen olleen ensimmäinen asia mitä hän journalistina tutki. Hänen mukaansa Banksin pyörittämä sivusto oli CS:GO Wild. Banks ei kuitenkaan itse podcastissa paljastanut sivuston nimeä.

DeKay

@dekay
Banks admitting to making $200,000/day from running CS:GO Wild is bittersweet

It was the first thing I investigated as a journalist and talked with @RLewisReports repeatedly about.

What we knew was true for years is now public. No one will care that they lied though, sadly.

Myös e-urheilutoimittaja Jake Lucky kertoi yrittäneensä paljastaa FaZen kytköksiä sivustoon vuonna 2016.

– Teillä ei ole mitään ideaa millaisen vihan kohteeksi jouduin vuosia sitten yrittäessäni paljastaa nämä tyypit. Kukaan ei uskonut minua ja kaikki vain kiistivät tapauksen. Tuntuu niin hyvältä tietää vihdoinkin totuus.

Jake Lucky

@JakeSucky
You guys have NO CLUE the hate and backlash I went through to call these guys out years ago when NO ONE believed me and all they did was deny deny deny. So yes it feels good to finally know for certain the truth.

Jää nähtäväksi aiheuttaako tapaus takapotkua FaZe Clanille. Banks on ollut monesti otsikoissa tehtyään vaikka sun mitä, eivätkä fanit ole selkäänsä organisaatiolle kääntäneet.

CS:GO-vedonlyöntiä ei katsota pelin yhteisössä hyvällä. Useat sivustot jäivät aikoinaan kiinni käyttäjiensä huijaamisesta, ja monet ovat menettäneet kymmeniä tuhansia euroja tapauksien takia.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r