Rajoituksia ilmassa, mutta linja on hieman erilainen muista: ESL sallii Gambitin tai VP:n osallistumisen liigaan ilman organisaatioita.

Turnausjärjestäjä ESL otti kantaa Ukrainan surulliseen tilanteeseen. Venäjä hyökkäsi maahan isosti 24. helmikuuta ja nyt maalle on alettu asettamaan erilaisia pakotteita. Myös ESL lähtee mukaan rajoittamaan venäläisien organisaatioiden osallistumista sarjaan.

Lue myös: BLAST ja Elisa sulkevat venäläiset organisaatiot pois liigoista

ESL Pro League Season 15 käynnistyy Saksassa 9. maaliskuuta ja mukana oli tarkoitus olla Gambit Esports sekä Virtus Pro.

ESL päätti, ettei se halua mukaan organisaatioita, joilla on siteitä Venäjän hallitukseen tai he ovat EU-pakotteiden alaisia. Samalla nimettiin Gambit ja VP.

– Ymmärrämme, että pelaajat eivät ole osallisia tähän tilanteeseen, emmekä usko, että yksittäisille pelaajille sanktioiden määrääminen olisi e-urheilun hengen mukaista. Virtus Pron ja Gambitin pelaajat ovat siksi tervetulleita kilpailemaan sarjassa neutraalilla nimellä ilman, että he edustavat maata, organisaatiota tai sponsoreita pelipaidoissaan.

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Kuva: Adela Sznajder/ ESL

Lue myös: Valokeilassa eSM-liigassa pelaava Aleksi Aalto – ”Ensimmäiset tunnit meni touchpadilla”

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!