Venäjälle ongelmia myös e-urheilussa: BLAST ja Elisa sulkevat venäläiset organisaatiot pois liigoista.

24. helmikuuta oli synkkä päivä, sillä Venäjä käynnisti laajan hyökkäyksen Ukrainaan. Surullinen tilanne on aiheuttanut oikeutetusti maailmanlaajuisen huomion ja Venäjä on saanut erilaisia pakotteita niskoilleen. Venäjää on suljettu pois perinteisestä urheilusta. Mestarien liigan finaali siirrettiin pois Pietarista ja useat maat ovat ilmoittaneet, etteivät he meinaa pelata Venäjää vastaan.

Perinteisessä urheilussa maajoukkuepelit ovat isossa osassa, mutta e-urheilussa ne ovat erittäin harvinaisia. Nyt Venäläiset organisaatiot saavat silti painetta myös esportsissa.

Tiistaina BLAST ilmoitti, että venäläisiä organisaatioita ei oteta mukaan lähitulevaisuudessa liigoihin. Myös Ivy-alueen karsinta on peruttu. Näitä organisaatioita ovat mm. Gambit Esports, Team Spirit, forZe ja Virtus Pro.

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Elisa Esports tiedotti seuraavana päivänä tukevansa Ukrainaa ja sulkevansa venäläisomistuksessa olevat organisaatiot pois.

Esimerkiksi Entropiq saa osallistua turnauksiin, Olli-Pekka Villa kertoi.

Elisa Esports

@ElisaEsports
As a support for Ukraine, all Russian-owned organizations are suspended from participation in Elisa Esports tournaments until further notice.

#StandWithUkraine

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Valokeilassa eSM-liigassa pelaava Aleksi Aalto – ”Ensimmäiset tunnit meni touchpadilla”

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!