Tällä hetkellä Fortniten kilpailuskenen kaksi seuratuinta (ja mahdollisesti ainoaa) tapahtumaa ovat Epicin Gamesin järjestämä virallinen Summer Skirmish Series ja Youtube tähti KEEMSTARIN organisoima Friday Fortnite.

Viime viikonloppuna järjestetty Skirmish turnaussarjan ensimmäinen ottelu meni kuitenkin puihin palvelinongelmien kanssa. Nyt vaikuttaisi siltä, ettei seuraava turnaus myöskään jää ilman draamaa. E-urheilu konsultti ja sisäpiirivaikuttaja Rob Breslau julkaisi Twitterissä tiedon, että seuraava Epicin järjestämä solo-muotoinen turnaus tapahtuu lauantain sijaan perjantaina. Siis samaan aikaan kuin Friday Fortnite. Palkintopottina turnauksessa on 500 000 dollaria.

Rod Breslau

@Slasher
Sources: Epic to host $500,000 Fortnite solos tournament featuring pro players and streamers this Friday, the same day as Friday Fortnite.

KEEMSTAR oli jo ilmoittanut siirtävänsä Friday Fortnite ottelut sunnuntaille 29.7. lähtien ja tämän viikon perjantai on viimeinen perjantai. Siirron syynä oli juuri Epicin turnaussarja, viralliset pelit kun järjestetään joka viikonloppu perjantaisin tai lauantaisin. Kuitenkin uutinen tämän viikon Summer Skirmish -tapahtuman siirrosta lauantailta perjantaille on aiheuttanut hämmennystä ja turhautumista Friday Fortniten organisaattoreiden osalta.

KEEMSTAR julkaisi aiheesta videon Twitter tilillään, jossa hän varmistaa päällekkäisyyden ja kertoo turhautumisestaan Epicin toimintaa kohtaan. Ilmeisesti minkäänlaista kommunikaatioyhteyttä ei kahden tapahtumajärjestäjän välillä ole.

Kaikesta suivaantuneena KEEMSTAR aikoo pysyä suunnitelmassaan ja järjestää oman turnauksensa samaan aikaan Epicin tapahtuman kanssa. Videolla hän myös kertoo, että useat streamaajat ja tubettajat ovat jo aikeissa osallistua Friday Fortniteen.

Turnauksen siirtäminen perjantaille vaikuttaa Epicin puolesta oudolta ratkaisulta. Avausottelun ongelmat saattavat aiheuttaa nolon katsojakadon, kun yleisö seuraa mieluummin toimivaksi todettua ja pitempään pyörinyttä Friday Fortnitea.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Dot Esports.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli