Astraliksen Nukessa ollut 31 voiton mittainen putki on katkaistu suomalaisen ENCEn toimesta. Mutta miksi tämä tappio on niin historiallinen? Miksi juuri tällä ottelulla oli niin suuri painoarvo?

CS:GO:ssa on vuosien mittaan ollut jos jonkinlaisia putkia. On ollut Ninjas in Pyjamasin 87 voiton putki LAN-otteluissa. Samaisen joukkueen samaisena aikana tehtiin myös muullakin tavalla historiaa. NiP sai nimiinsä juuri tuolloin vuosina 2012-2013 myös eniten voitettuja otteluita yhdessä kartassa LAN-otteluissa. Tämä ennätys on 32 voiton mittainen, joten ruotsalaisten ennätys tulee myös pysymään ainakin toistaiseksi historiankirjoissa.

Tämä 32 ottelun voittoputki tuli aikana, jolloin NiP dominoi vielä enemmän kuin Astralis dominoi nykyään. Tästä kertoo parhaiten NiP:n ”87-0”-nimellä kulkeva ennätys. CS:GO:n taitotason noustua, ei kukaan joukkue ole pystynyt edes hätyyttelemään NiP:n 32-0 Nuke-ennätystä. Ennen nykypäivää.

Mutta mitä tämä tappio merkitsee?

Astralis oli 11.5.2019 valmiina nousemaan tuolle 32 voiton maagiselle rajalle. Vastassa oli enää yksi este, ENCE. Astralis on ollut maailmanrankingin ykköspaikalla 23.4.2018 saakka ja se on dominoinut otteluita lähes legendaarisen NiP:n tavoin. Ja se on tehnyt tämän entistä paljon kovempitasoisia joukkueita vastaan.

Tätä uutta Astraliksen aikakautta ENCE oli siis osaltaan pysäyttämässä, voittaessaan Astraliksen BLAST Pro Series Madridin finaalin ensimmäisessä kartassa 16-9 sekä lopulta koko finaalissa 2-0. Astralis pelaa seuraavat LAN-ottelunsa noin kuukauden päästä. Tätä ennen joukkueen yli vuoden kestänyt maailmanrankingin ykköspaikka on uhattuna, kun Team Liquid taistelee suuren turnauksien voitosta DreamHack Masters Dallasissa touko-kesäkuun vaihteessa.

Twitterin ihmeellisessä maailmassa on paljon jo puhuttu siitä, kuinka Astraliksen aikakausi on viimein ohi. Osaksi tästä on kiittäminen ENCEä, mutta suurimman työn tähän on ironisesti tehnyt Astralis itse pelailemalla ”näytösturnauksina” pidetyissä BLAST-turnauksissa oman aikakautensa hukkaan. Astralis ei siis oikeastaan kaatunut taistellen, vaan nukkuikin rauhallisesti pois ENCEn lyödessä viimeisen naulan Astraliksen arkkuun.

Thorin

@Thorin
Rest long enough and you end up one of the rest.