ENCE kohtaa ranskalaisen G2-joukkueen ESL Katowice Major -turnauksen New Legends -vaiheen toisessa pudotusottelussa. Ottelu alkaa kello 14:00.

Suomalainen CS:GO-joukkue ENCE pelaa tänään toisen pudotusottelunsa ESL Katowice Major-turnauksessa. Vastaan asettuu ranskalainen G2, jolla on suomalaisten tavoin koossa yksi voitto ja kaksi tappiota. Ranskalaisille tämä on ensimmäinen ottelu selkä seinää vasten. ENCE voitti saksalaisen BIG:n ensimmäisessä pudotusottelussaan kartoin 2-1.

Iltapäivällä pelattavan ottelun voittaja pääsee taistelemaan huomenna paikasta turnauksen pudotuspeleissä. Huomisen voittajat varmistavat myös Legenda-statuksen eli paikan syksyisen Berliinin Major-turnauksen New Legends -vaiheeseen.

Keskinäiset kohtaamiset

Joukkueet ovat pelanneet toisiaan vastaan kolme kertaa. Karttavoitot ovat menneet suomalaisille yhteensä 3-1.

Ranskalaiset voittivat ENCE:n “paras yhdestä” -kamppailussa Dreamhack Open Winter 2018 -tapahtuman avauskamppailussa. G2 oli tuolloin niukasti parempi Dust2:ssa kierroksin 16-14.

ENCE kuitenkin voitti heti seuraavana päivänä “paras kolmesta” -muodossa pelatun “decider”-ottelun suoraan kahdessa kartassa – Mirage 16-11 ja Overpass 16-13. Voitolla ENCE meni pudotuspeleihin ja voitti lopulta koko turnauksen. Ranskalaisten turnaus päättyi tappion myötä alkulohkoon.

Viimeisin kohtaaminen joukkueiden välillä oli viime viikolla Major-turnauksen New Challengers -vaiheen toisessa ottelussa. ENCE voitti Overpass-kartassa helposti 16-6. Suomalaiset lähtevät päivän otteluun jossain määrin ennakkosuosikkina, mutta tämän turnauksen aiempien esitysten perusteella voitto ei ole todellakaan varma.

Turnauksen kulku

Molemmilla joukkueilla on allaan yksi voitto ja kaksi tappiota. Ranskalaisille tämä on ensimmäinen ottelu selkä seinää vasten, ENCE väisti ensimmäisen luodin jo toissapäivänä torstaina.

Molemmat G2:n kukistaneet joukkueet – Na’Vi ja MIBR – ovat edenneet turnauksen pudotuspeleihin. Ranskalaiset voittivat tappioidensa välissä saksalaisen BIG:n. Kaikki G2:n ottelut on pelattu “paras yhdestä” -formaatilla.

ENCE aloitti turnauksen kahdella tappiolla eikä pudotusottelukaan alkanut häävisti. Suomalaisten peli Dust2:ssa oli karmivaa katsottavaa ja Renegades- ja HellRaisers-tappiot näyttivät saavan jatkoa. Suomalaiset saivat pelinsä lopulta kulkemaan sekä Trainissä että Overpassissa, mutta samanlaisiin nukahduksiin ei ole enää varaa.

Karttavaihtoehdot

Ranskalaiset ovat tähän mennessä voittaneet ENCE:n ainoastaan Dust2:ssa, joten kartta nähdään todennäköisesti tänäänkin. ENCE on pelannut karttaa kahdesti tässä turnauksessa eivätkä esitykset ole juurikaan vakuuttaneet. Ranskalaiset on merkitty ottelun vierasjoukkueeksi eli heidän karttavalintansa pelataan ensin.

ENCE haluaisi pelata Trainin, mutta G2 todennäköisesti poistaa sen veto-prosessissa. Mirage ja Overpass jäävät ENCE:lle hyviksi vaihtoehdoiksi. Toinen poistetaan todennäköisesti ranskalaisten toimesta seuraavassa bannissa eli mahdollinen kolmas kartta tulee olemaan joko Inferno tai Nuke. Valinta jää ENCE:lle.

Ottelua pääsee jännittämään kello 14:00 alkaen Yle Areenassa ja Twitchissä.

Raportit ENCE:n aiemmista otteluista:

Renegades 13-16

HellRaisers 12-16

BIG 2-1

Kalle Kareinen

Olen ollut cs:n suurkuluttaja 2000-luvun alkupuolelta asti. Aloitin selostajaurani cs:n parissa vuonna 2016 ja siirryin huhtikuussa 2018 selostamaan Twitchissä kanavalle WeCastFin. Satunnaisesti ääntäni kuulee myös Yle Areenassa ja Elisa Viihteellä. Aloitin urheilutoimittajaopinnot Laajasalon opistossa tammikuussa 2019 ja pyrin tuottamaan cs-sisältöä selostelujen lisäksi myös teksti- ja videomuodossa.