Suomalainen CS:GO -joukkue ENCE pelasi ensimmäisen ottelunsa Major-turnauksen New Legends -vaiheessa. Ottelu päättyi australialaisen Renegadesin voittoon kierroksin 16-13.

ENCE ja Renegades kohtasivat New Legends -vaiheen avauskamppailussa. Turnausjoukkueiden toimesta kahdeksanneksi äänestetty ENCE ja yhdeksänneksi äänestetty Renegades pelasivat ”paras yhdestä”-formaatilla pelatussa kamppailussa Infernon. Renegades voitti ottelun 16-13.

ENCE voitti ensimmäisen puoliskon puolustavalla puolella 10-5, mutta onnistui voittamaan terroristipuolella vain kolme kierrosta. Jo turnauksen edellisessä vaiheessa oli merkkejä ilmassa terroristipuolen hankaluudesta eikä tämä ottelu ollut poikkeus. Lisäksi ENCE hävisi molemmat pistoolikierrokset.

ENCE:n puolustus

Renegades aloitti terroristipuolella ja voitti kaksi ensimmäistä kierrosta, mutta kompuroi kolmannella kierroksella ENCE:n säästökierrosta vastaan. Australialaisjoukkue hävisi puskemalla väkisin suomalaisten miehittämälle B-pommipaikalle.

Renegades ei kuitenkaan lannistunut, vaan tyhjensi seuraavalla kierroksella pankkinsa ja yllätti suomalaiset yksi kerrallaan ympäri karttaa asealivoimasta huolimatta.

New Legends -vaiheen ensimmäinen tekninen aikalisä nähtiin juuri ennen kuudennen kierroksen alkua ja peli oli pysähdyksissä muutaman minuutin. Tauolta palatessa ENCE lähti 1-4 -tappioasemassa pelaamaan säästökierrosta kolmen säästetyn aseen kanssa. ENCE palasi tauolta selvästi valmiimpana ja voitti kierroksen lähes puhtaasti hyvien haastojen avulla.

Yllättävä kierrosvoitto rikkoi Renegadesin rahatilanteen ja seitsemännellä kierroksella ENCE hyökkäsi röyhkeästi banaanista päälle Aleksi ”Aleksib” Virolaisen ja Sami ”xseveN” Laasasen voimin. ENCE:lle helpon kierroksen jälkeen Renegades pelasi täyden säästön, jonka myötä ENCE tasoitti tilanteen lukemiin 4-4.

Renegades voitti seuraavan ostokierroksensa ja siirtyi takaisin johtoon. ENCE voitti kymmenennen kierroksen ja tasoitti pelin, mutta Renegades sai huonoista asetelmista huolimatta pommin maahan. Renegadesin pistooliosto ei tuottanut ENCE:lle vaikeuksia ja suomalaiset siirtyivät johtoon 6-5 ilman miestappioita.

Seuraavalla asekierroksella Renegades puski voimalla B-pommipaikalle, mutta Aleksib ja xseveN puolustivat ongelmitta ENCE:lle seitsemännen kierrosvoiton. Seuraavan kierroksen australialaiset pelasivat jälleen pelkillä pistooleilla ja ENCE varmisti puhtaalla voitolla rahojen riittämisen puoliskon viimeisille kierroksille. ENCE johti siis jo kierroksin 8-5.

Renegadesin A-hyökkäys 14. kierroksella pysähtyi Jere ”sergej” Salon ja Aleksi ”allu” Jallin näyttäviin suorituksiin, vaikka Jani ”Aerial” Jussila oli yllätetty avaustappona hetkeä aiemmin. Renegades lähti ensimmäisen puoliskon viimeiselle kierrokselle heikolla ostolla ja hyvän B-puolustuksen myötä ENCE voitti ct-puolensa lopulta 10-5. Sergej:n saldona ensimmäiseltä puoliskolta oli peräti 15 tappoa.

ENCE:n hyökkäys

ENCE hävisi myös terroristipuolensa pistoolikierroksen, mutta ehti saada pommin maahan. Seuraavan kierroksen pakotettu osto lähti hyvin käyntiin, mutta Renegadesin norjalaisvahvistus Joakim ”jkaem” Myrbostad otti lopulta AUG-kiväärillään peräti neljä tappoa eikä ENCE hyötynyt kierroksen avaustaposta ollenkaan. ENCE säästi seuraavan kierroksen ja johti sen hävittyään enää 10-8.

Ensimmäinen terroristipuolen asekierros meni ENCE:lle onnistuneen hitaan B-hyökkäyksen myötä ja johto kasvoi takaisin kolmeen kierrokseen. Australialaiset säästivät kaksi asetta ja saivat seuraavalle kierrokselle täyden oston. ENCE:n B-hyökkäys epäonnistui tällä kertaa pahasti ja Renegades palasi takaisin kahden kierroksen päähän.

Pankkinsa tyhjennettyään ENCE sai aseet kaikille pelaajille, mutta osto oli kaukana täydellisestä. ENCE kuitenkin vyöryi näyttävästi A-pommipaikan puolustuksen yli ja siirtyi johtoon kierroksin 12-9. Renegades joutui säästämään seuraavan kierroksen, mutta ENCE yllätettiin mm. Jay ”Liazz” Tregillgasin puukkotapolla talopuskun päätteeksi.

 

 

Yllättävän kierrosvoiton myötä momentum kääntyi Renegadesin puolelle ja Renegades kavensi nopeamman kierroksen päätteeksi tilanteeksi jo 11-12. Epäonnistuneen B-puskun jälkeen oli ENCE:n vuoro säästää ja tilanne tasoittui.

Tilanteen ollessa 12-12 molemmat joukkueet pelasivat asekierroksen. Aleksib oli lähellä voittaa 1v2-tilanteen ja palauttaa ENCE:n johtoon, mutta Justin ”jks” Savage vei tilanteessa pidemmän korren ja suomalaiset joutuivat kierroksen takaa-ajoasemassa puoliostolle. Hyvältä näyttänyt hyökkäys pysähtyi, kun Aaron ”AZR” Ward ampui pommipaikalla peräti kolme ENCE:n pelaajaa.

Renegades johti jo 14-12, kun he jättivät A-pommille normaalista poiketen vain kaksi puolustajaa. ENCE valitsi hyökkäyskohteensa oikein ja palasi takaisin kierrosvoiton päähän.

Seuraavan kierroksen banaanihyökkäys meni kuitenkin pahasti pieleen ja pommi putosi banaaniin jkaemin haltuun ENCE:n jäädessä samaan aikaan miesalivoimalle. Renegades voitti kaoottisen kierroksen ja tienasi kaksi kartta- ja ottelupalloa.

Seuraavan kierroksen B-hyökkäys pysähtyi AUG-puolustukseen ja Renegades voitti ottelun lukemin 16-13.

ENCE:n seuraava vastustaja selviää myöhemmin tänään, kun ensimmäinen ottelukierros on pelattu.

Kalle Kareinen

Olen ollut cs:n suurkuluttaja 2000-luvun alkupuolelta asti. Aloitin selostajaurani cs:n parissa vuonna 2016 ja siirryin huhtikuussa 2018 selostamaan Twitchissä kanavalle WeCastFin. Satunnaisesti ääntäni kuulee myös Yle Areenassa ja Elisa Viihteellä. Aloitin urheilutoimittajaopinnot Laajasalon opistossa tammikuussa 2019 ja pyrin tuottamaan cs-sisältöä selostelujen lisäksi myös teksti- ja videomuodossa.