Tekoäly on päihittänyt ihmisen aiemmin perinteisissä lautapeleissä, kuten shakki ja Go. Tietokone ei ole kuitenkaan koskaan aikaisemmin päihittänyt eSports ammattilaista, varsinkaan vuoden suurimmassa peliturnauksessa The Internationalissa!

Na’Vi:n riveissä pelaava Dota 2 ammattilainen Danylo ”Dendi” Ishutin pelasi tapahtumassa yllätysturnauksen OpenAI bottia vastaan. OpenAI on yksi Elon Muskin (Tesla Motors:n toimitusjohtajan) projekteista ja se on arvoltaan yli miljardi dollaria. Etukäteen salassa pidetty yksi vastaan yksi ottelu tekoälyä vastaan päättyi hyvin nopeasti. Botti päihitti ”Dendi”:n ensimmäisessä ottelussa noin kymmenessä minuutissa, toisen ottelun Dendi jätti kesken ja kolmatta hän ei enää suostunut pelaamaan.

Yllä olevasta videosta näet koko ottelun. OpenAI kehittäjien mukaan botti on voittanut aiemminkin ammattitason Dota pelaajia, tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun se nähtiin liveyleisön edessä.

Tänään päättyvä, Valven järjestämä The International turnaus on vuoden suurin pelitapahtuma ainakin palkintopottinsa suhteen. Turnauksessa jaetaan yhteensä 24 miljoonaa dollaria voittoina turnauksessa pärjänneille joukkueille.