Viime yönä pelattiin ECS-liigan neljännen kauden finaali Cancunissa Meksikossa. 750 000 dollarin palkintopotin omaavaan turnaukseen osallistui kahdeksan eri joukkuetta, joissa kahdessa nähtiin suomalaisväriä, kun Aleksi ”allu” Jallin OpTic Gaming ja Miikka ”suNny” Kempin mousesports lähtivät taistelemaan hulppeasta palkintopotista.

Jallin OpTic Gaming aloitti turnauksen lupaavasti murskaamalla Kempin mousesportsin ensimmäisessä ottelussaan 16-4, mutta hävisi tämän jälkeen ruotsalaiselle fnaticille ja jatkopaikan ratkaisevassa kartsintaottelussa Kempin mousesportsille 2-0, joka tätä aiemmin oli päihittänyt brasilialaisen Luminosity Gamingin varmin ottein 2-0.

Pudotuspeleissä mousesports kohtasi Astraliksen, joka pelasi turnauksessa ilman sairaslomaa viettävää tähtipelaajaansa Nicolai ”device” Reedtziä. Mousesports selviytyi voittajaksi lopulta 2-1. Kempin henkilökohtainen panos oli sarjassa merkittävä sillä suomalainen saalisti 67 tappoa kolmen kartan aikana, joka oli eniten koko sarjassa. Vertailun vuoksi toiseksi eniten tappoja sarjassa haali Reedtzin tuuraajana turnauksessa toiminut Astraliksen Ruben ”RUBINO” Villaroel, jonka saldoksi jäi 55 tappoa.

Miikka ”suNny” Kemppi oli mousesportsin avainpelaaja Astralis ottelussa.

Finaalissa mousesports kohtasi Jallin entisen seuran, maailman rankingissa toisena majailevan FaZe Clanin, joka lähti finaaliin ennakkosuosikkina. Finaalista tuli todellinen trilleri kun altavastaajana otteluun lähtenyt mousesports venytti sarjan kolmanteen karttaan, jossa ratkaisua haettiin toisen kartan tapaan jatkoajalta. Kempin uskomattoman 41 tapon suorituksesta huolimatta FaZe Clan onnistui kääntämään kartan itselleen loppujen lopuksi 19-17 ja koko ottelusarjarjan 2-1.

Flashpoint

@Flashpoint
🎊 CONGRATULATIONS 🎊

@FaZeClan your #ECS4 Champions!

Thank you all for watching 👊

Voitosta FaZe Clan kuittasi muhkean 250 000 dollarin palkinnon. Kempin mousesports pokkasi toisesta sijasta 120 000 dollaria. Jallin OpTic Gaming joutui tyytymään 45 000 euron palkintosummaan.