OG nostamassa The International 2019 -turnauksen pokaalia. Voitto oli kokoonpanon toinen peräkkäinen Dota 2 -maailmanmestaruus. Taustalla vasemmalla joukkueen suomalainen urheilupsykologi Mia Stellberg.

Winstrike-joukkueen Dota 2 -valmentaja Timur ”Ahilles” Kulmukhambetov on nostanut striimissään esille väitteen, jonka mukaan suomalaisten Jesse ”JerAx” Vainikan ja Topias ”Topson” Taavitsaisen tähdittämän OG:n pelaajat käyttivät stimulantteja vuosien 2018 ja 2019 The International -turnauksissa, parantaakseen pelillisiä suorituksiaan. Asiasta raportoi ensimmäisenä cyber.sports.ru.

Ahilles perusteli väittämiään OG:n pelaajien käytöksellä, jota nähdään vuoden 2018 True Sight -dokumentissa. Hänen mukaan PSG.LGD:n pelaajat ovat dokumentissa silmin nähden jännittyneitä ennen paras viidestä -finaalin ratkaisevaa ottelua, kun taas OG:n pelaajat käyttäytyivät koko finaalin ajan hyvin tyynesti, huolimatta pelien kaksi ja kolme tappioista.

Tämä on Ahillesin mielestä selvä merkki siitä, että OG:n pelaajat käyttivät turnauksessa jonkin sortin piristeitä, jotka auttoivat heitä pysymään tyynenä tappioidenkin jälkeen.

Ahilles nosti esille myös vuonna 2019 analyytikko Sergey ”ARS-ART” Revinin striimissä tapahtuneen keskustelun, jossa hän spekuloi kaverinsa kanssa OG:n pelaajien käyttäneen The International 2019 -turnauksessa Adderalia.

Puheista entistä mielenkiintoisemman teki ARS-ARTin väite siitä, että stimulanttien käytön joukkueelle olisi esitellyt heidän urheilupsykologinsa, suomalainen Mia Stellberg, joka on toiminut myös Astraliksen ja ENCEn CS-joukkueiden psykologina.

Pian tämän jälkeen, teki ARS-ART kuitenkin Twitteriin julkisen anteeksipyynnön puheistaan.

– Pyydän anteeksi OG:n joukkueelta ja e-urheiluyhteisöltä. Puhuin hyvin epäasianmukaisesti, keskittyen epäluotettaviin väitteisiin lääkeaineista ja kommentoiden samalla heidän pelaamisestaan. OG on todellinen mestari, todistaen sen toisena peräkkäisenä vuotena!

Ahilles taas väittää ARS-ARTin pyytäneen anteeksi vain, koska pelkäsi joutuvansa ”yliajetuksi” Dota-yhteisön toimesta, sillä ”sellaisten asioiden sanominen on hyvin vaarallista”.

Mitään faktapohjaisia todisteita ei Ahilles kuitenkaan väittämilleen esittänyt, ja jos totta puhutaan, johtopäätöksien vetäminen pelaajien rauhallisen olemuksen takia kuulostaa vain kateellisen ja huomionkipeän valmentajan höpötykseltä.

Voit katsoa alapuolelta vuosien 2018 ja 2019 True Sight -dokumentit:

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.