Blizzard on päätynyt keventämään sanktioita, joita yhtiö antoi Hearthstone-pelaaja Chung ”Blitzchung” Ng Waille.

Ongelmat alkoivat, kun Blitzchung antoi Grandmaster-liigan suorassa lähetyksessä tukensa Honkongin mielenilmauksille. Tuolloin Blizzard iski kovin ottein ammattipelaajaa vastaan, sillä yhtiö antoi tälle vuoden porttikiellon kaikkiin esports-tapahtumiin ja samalla kaikki hänen ansaitsemansa palkintorahat evättiin.

LUE MYÖS: Ammattipelaaja otti kantaa Hongkongin tilanteeseen – Blizzard antoi pelaajalle vuoden porttikiellon ja juontajille kenkää

Tästä seurasi valtava palautevyöry, ja pelaajat ovat ilmaisseet huolensa yhtiön perusarvojen taipumisesta. Tämä johti lopulta siihen, että Blizzardin kärkimies J. Allan Brack on ottanut aiheeseen kantaa julkaisemassaan tiedotteessa.

Hänen mukaansa sanktioiden syy ei ollut sanoman sisällössä, vaan siinä, että he haluavat pitää kilpapelaamisen yksinkertaisesti pelaamiseen liittyvänä.

”Haluan tehdä tämän selväksi: meidän suhteemme Kiinaan eivät vaikuttaneet tehtyyn päätökseen”, Brack alleviivasi tekstissä.

Hän kuitenkin myöntää, että he toimivat liian hätiköiden rangaistusten kanssa. Tämän takia he palauttavat palkintorahat Blitzchungille, ja lyhentävät hänen porttikieltonsa puoleen vuoteen. Porttikielto koskee myös kahta tapahtumassa ollutta kommentaattoria.

Voit lukea koko tiedotteen täältä.