Turnausjärjestäjä BLAST otti juuri alkaneeseen BLAST Premier Fall -turnaukseen kaksi uutta sääntöä voimaan, joita kaikkien valmentajien on noudatettava.

BLASTin operatiivinen manageri Robert Mulgan ilmoitti maanantaina kahdesta BLAST:n tekemästä muutoksesta varmistaakseen, ettei yksikään CS:GO-valmentaja pääse väärinkäyttämään katsojabugia.

Ensimmäisenä valmentajilta vaaditaan kuvayhteys Discordin kautta, kuten jokaisella pelaajallakin. Tämä varmistaa, että valmentaja on jatkuvasti silmien alla, joten katsojabugin väärinkäytön mahdollisuudet vähenevät merkittävästi.

Toisena sääntönä on MOss Anti-Cheat -ohjelman käyttö, joka on jatkuvasti kaikkien valmentajien tietokoneilla käynnissä. MOss lähettää BLASTille satunnaisia kuvakaappauksia ja täydellisen tiedon siitä, mitä heidän tietokoneilla on tehty ottelun aikana.

Valmentajien täytyy ladata MOss-tiedostot 30 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. MOss Anti-Cheat toimii niin sanotusti BLAST-tuomareiden apuna.

– Vaikka tämä ei ole täydellinen järjestelmä, se on loistava edistysaskel online-otteluiden eheyden parantamisessa ja antaa meille lisää todisteita, jos meidän on tarkasteltava tapauksia, Mulgan kertoi.

CS:GO-valmentajien kamerabugin väärinkäyttö on selkeästi yksi pelin historian suurimmista huijausskandaaleista. ESIC antoi viime kuussa yhteensä 37 valmentajalle toimitsijakiellot, joiden pituudet vaihtelevat väärinkäytön laajuuden mukaan

Lue lisää: 37 valmentajaa bannattiin katsojabugin käyttämisestä – ENCEn valmentajalle yli vuoden tuomio!

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kuva: BLAST – Twitter