Harva peli on vaikuttanut kauhupelien genreen samalla tavalla kuin Frictional Gamesin Amnesia: The Dark Descent. Kyseinen peli toimi aikanaan myös ponnahduslautana osalle tämän hetken suosituimmista tubettajista. Esimerkiksi Felix ”PewDiePied” Kjellbergin suosio räjähti käsiin sen jälkeen, kun hän uppoutui kyseiseen kauhupeliin.

Vuonna 2015 Frictional Games julkaisi tieteiskauhupeli SOMA:n, joka on toistaiseksi ollut viimeisin studiolta ilmestynyt peli. Tämän takia moni genren fani on odottanut sormet ja varpaat ristissä uutta pelattavaa.

Nyt ensimmäinen viittaus uudesta nimikkeestä on saatu, sillä Frictional Games julkaisi pelille omat verkkosivut. Kyseessä on kuitenkin varsin hämärä ensikosketus, sillä sivu on nimetty yksinkertaisesti ”nextfrictionalgame.com.” Ainoa viittaus tulevasta on sivun keskellä sykkivä solumainen piste, josta on vielä hankala päätellä mitään sen tarkempaa.

IGN:n kirjoittaman uutisen mukaan studion luova pomo Thomas Grid kertoi vuoden 2017 haastattelussa, että studion työn alla on kaksi projektia, joista vain toinen on kauhupeli.