Republikaanien kongressiedustaja myönsi käyttäneensä yli 150 000 dollaria vaalirahoituksestaan omiin menoihinsa, johon kuului muun muassa Steam-pelejä 1300 dollarin edestä.

Kalifornialainen kongressiedustajaa Duncan Hunteria koskevat tutkimukset aloitettiin jo vuonna 2016, hänen jäätyään kiinni vaalirahojen kavaltamisesta. Nyt Hunter on kuitenkin vihdoinkin myöntänyt syyllisyytensä.

Kongressiedustaja yritti ensin laittaa videopeli-ostokset poikansa tekemiksi, mutta muutti myöhemmin tarinaansa ottaen syyt kokonaan itselleen. Hän oli myös selittänyt kyseisten rahojen olleen sellaisia, jotka hänen oli tarkoitus palauttaa takaisin vaalikampanjalleen. Rahoja ei kuitenkaan koskaan palautettu.

Medialle ei ole jaettu tietoa Hunterin Steam-ostosten sisällöstä. Paljastettujen tutkimustietojen mukaan hän oli kuitenkin tehnyt yhteensä 68 erillistä ostosta Valven alustalla, yhteensä 1304 dollarin arvosta.

Yhteensä Hunter kavalsi kampanjarahoituksestaan yli 150 000 dollaria, jota hän videopelien lisäksi oli virallisten tiedotteiden mukaan käyttänyt kaikkeen ruokaostoksista ja pikaruuasta aina luksuslomiin ja muun muassa lentolippuihin perheen lemmikkikaneille.

 

Lähde: TheLoadout.com

Kuvituskuva: Joshua Sukoff / Unsplash.com.