Valve julkaisi uuden päivityksen Counter-Strike: Global Offensive -peliinsä keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa. Päivityksessä Valve ilmoitti poistaneensa savuihin liittyvän bugin, jossa pelin tutkasta näki vastustajan liian aikaisin — jo savun hälvenemisvaiheessa. Vuoden ensimmäinen Major-turnaus alkaa tänään ja päivitys on heti käytössä.

Uusi päivitys poistaa mahdollisuuden saada etua pelin tutkasta vastustajien näkemiseksi savun hälvetessä. Erityisesti HLTV-rankingin ykkösjoukkueen Astraliksen pelinsisäinen johtaja Lukas ”gla1ve” Rossander on tunnettu bugin hyödyntämisestä. Majoreillakin pelaavan NiP-joukkueen Dennis ”dennis” Edmanin mukaan savubugia hyödyntävät muutkin ammattipelaajat.

Alla olevassa twiitissä on selitetty videoesimerkin avulla, kuinka päivitys käytännössä vaikuttaa. Vastustaja ei enää näy tutkassa ennen kuin savu on kokonaan hälventynyt.

Turnausjärjestäjä ESL:n edustaja Michal Slowinski on jo vahvistanut päivityksen olevan käytössä tänään alkavassa Major-turnauksessa Puolan Katowicessä. Hän myös kertoi heidän olleen tietoisia päivityksestä.

Eilen tiistaina 12.2.2019 aiheesta nähtiin Twitterissä kovaa kinastelua Majoreillakin pelaavien Jesper ”JW” Wecksellin ja Epitacio ”TACO” de Melon kesken. Väittely alkoi TACO:n pyynnöistä kehittäjille mm. tutkabugin korjaamiseen liittyen, joten päivitys näyttäisi tulevan pelaajille yllätyksenä.

Jää nähtäväksi, kuinka paljon savupäivitys lopulta vaikuttaa Majorien lopputulokseen. Valve on nyt tehnyt parhaansa, etteivät pelaajat saisi epäreilua etua tuijottamalla tutkaansa hälvenevän savun sijaan.

Turnauksen formaatista ja aikatauluista voit lukea lisää täältä.

Suomalaisjoukkue ENCE:n osalta turnaus alkaa jo tänään Team Spiritiä vastaan, otteluennakon löydät täältä.

Kalle Kareinen

Olen ollut cs:n suurkuluttaja 2000-luvun alkupuolelta asti. Aloitin selostajaurani cs:n parissa vuonna 2016 ja siirryin huhtikuussa 2018 selostamaan Twitchissä kanavalle WeCastFin. Satunnaisesti ääntäni kuulee myös Yle Areenassa ja Elisa Viihteellä. Aloitin urheilutoimittajaopinnot Laajasalon opistossa tammikuussa 2019 ja pyrin tuottamaan cs-sisältöä selostelujen lisäksi myös teksti- ja videomuodossa.