Vuoden suurin CS:GO-turnaus — IEM Katowice 2019 on vain muutaman päivän päässä. Turnaus alkaa Main Qualifier -vaiheella, joka käynnistyy 13. päivä helmikuuta. Main Qualifier -vaiheessa kahdeksasta paikasta ”Legends Stage:lle” kilpailee kuusitoista joukkuetta. Näistä kahdeksan joutuivat karsimaan minor-karsintojen kautta, kun taas toiset kahdeksan joukkuetta saivat automaattisen pääsyn sijoittuessaan kuudentoista parhaan joukkoon viime major-turnauksessa. Main Qualifier -vaihe on viisipäiväinen ja täten päättyy 17. päivä helmikuuta.

Main Qualifier -vaiheesta on tulossa aivan äärimmäisen kilpailullinen ja tasaväkinen. Lähes kaikki kuusitoista joukkuetta voivat päästä jatkoon ja kilpailu jokaisesta jatkopaikasta on kova.

Mukana Main Qualifier -vaiheessa kilpailee seuraavat kuusitoista joukkuetta. Joukkueet ovat listattu alle karsintapaikan mukaan.

 • Americas Minor (Furia, NRG)
 • Asia Minor (Renegades, Grayhound)
 • CIS Minor (Avangar, Spirit)
 • Europe Minor (ENCE, Vitality)
 • Minor Play-In (Winstrike, ViCi)
 • Faceit Major 2018 (Cloud9, G2, NiP, Tyloo, Vega Squadron, Fnatic)

Player-Selected Seeding

IEM Katowice 2019 Main Qualifierissä kokeillaan täysin uutta formaattia, jossa joukkueet ja pelaajat saavat itse vaikuttaa otteluihin ja vastustajiinsa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokaiselta Main Qualifierissä pelaavalta joukkueelta vaadittiin lista lopuista viidestätoista joukkueesta paremmuusjärjestyksessä.

Joukkueiden antamat listat yhdistettiin ESL:n toimesta, jotta saatiin yksi lista, jossa kaikki kuusitoista joukkuetta ovat paremmuusjärjestyksessä ensimmäisestä kuuteentoista. Listalla olevat joukkueet pelaavat toisiaan vastaan niin, että parhain joukkue ottelee ensimmäisen ottelunsa huonointa joukkuetta vastaan. Toisena oleva joukkue ottelee toiseksi huonointa joukkuetta vastaan ja niin edelleen.

IEM Katowice 2019 Main Qualifierin Player-Selected Seeding:

 1. Fnatic
 2. NRG
 3. Cloud9
 4. NiP
 5. ENCE
 6. Vitality
 7. G2
 8. Avangar
 9. Renegades
 10. Vega Squadron
 11. Tyloo
 12. Spirit
 13. Furia
 14. Grayhound
 15. Winstrike
 16. ViCi

Täten uuden formaatin ansiosta Main Qualifierin ensimmäisen kierroksen ottelut ovat:

 • Fnatic vs ViCi
 • NRG vs Winstrike
 • Cloud9 vs Grahound
 • NiP vs Furia
 • ENCE vs Spirit
 • Vitality vs Tyloo
 • G2 vs Vega Squadron
 • Avangar vs Renegades

Mistä katsoa Main Qualifieriä?

Valve ja ESL ovat panostaneet otteluiden suoratoistamiseen paljon kuten aina. Otteluita voi katsoa CS:n omasta in-game tv:stä, jossa voit itse päättää juuri ketä pelaajaa haluat katsoa ja mistä kuvakulmasta. In-game tv:ssä voit myös valita, haluatko kuunnella selostusta vai katsoa peliä pelkästään peliäänet päällä. In-game tv on oikea valinta, jos haluat paljon valinnanvapautta.

ESL suoratoistaa ottelut myös heidän omalta Twitch-kanavaltaan. Muista linkata oma Steam tunnuksesi Twitch tunnuksiisi, jotta olet kelpuutettu saamaan souvenir-laatikoita palkinnoksi katsoessasi otteluita.

Uutuutena aiempiin vuosiin verrattuna on Steam TV, josta voit myös katsoa otteluita. Steam TV:ssä voit saada oman joukkueesi virtuaalisen lipun, jos olet ostanut tämän vuoden Viewer Passin major-turnausta varten.

Intel® Extreme Masters

@IEM
🎙️ Meet the voices of the #IEM Katowice #CSGO Major 2019!

@OJBorg / @stunna / @MACHINEgg / @SPUNJ / @Pimp_CSGO / @seangares / @getfrank / @HenryGcsgo / @Sadokist / @OnFireMoses / @OnFireVince

Tämän vuoden majorin broadcast-tiimi on täynnä todellista ammattitaitoa. Lava-hostina pyörii ESL:n turnauksista tuttu OJ Borg. Studiopöydän puolella palettia pyörittää Tres ”stunna” Saranthus ja Alex ”machine” Richardson. Heillä kavereina pöydän ääressä häärää Chad ”SpunJ” Burchill, Jacob ”Pimp” Winneche ja Sean Gares.

Selostajina kuullaan vakiopariksi muodostuneet Henry ”HenryG” Greer ja Matthew ”Sadokist” Trivett, kuin myös Jason ”Moses” O’Toole ja budjetti Andersiksi kutsuttu Vince Hill. Reportterina turnauksessa on Frankie Ward.

Jesse Pyrhönen

Olen elänyt ja hengittänyt kynäriä viimeiset kuusi vuotta. Kirjoittanut omia ajatuksia koko ikäni mielummin kuin puhunut. Suuri ajattelija ja unelmoija. Penkkipunnerrus 140kg.