Valve paljasti: yhtiö on puuttunut Steamin ”arvostelupommituksiin” yhteensä 44 kertaa

Valve on paljastanut, että yhtiön taistelu asiattomia arvostelupiikkejä vastaan on tuottanut tulosta Steam-verkkopalvelussa. 

Järjestelmälliset ja hyvin organisoidut arvostelupommitukset ovat muuttuneet harmillisen yleiseksi ilmiöksi. Ilmiölle tyypillinen piirre on se, että huomiota herättäneet pelit joutuvat syystä tai toisesta negatiivisen arvosteluryöpyn kohteeksi. Arvostelut eivät kuitenkaan suoranaisesti liity itse peliin, vaan teos haukutaan pataluhaksi esimerkiksi sen ympärillä käytävän keskustelun takia. Arvosteluja saatetaan myös antaa tekaistujen tilien kautta.

Vuonna 2019 Steam kertoi puuttuvansa tämän kaltaiseen toimintaan ja ilmiön vastaiset toimet ovat näyttäneet tuottaneen tulosta:

”Käyttäjäarvioinnit ovat johdonmukaisesti yksi kaupan käytetyimmistä ominaisuuksista. Niitä käytetään yhtä usein kuin hakua, joten niiden on hyvä olla virheettömiä ja luotettavia. Osana uutta toimintatapaa tiimimme käyttää nyt peliarviointien poikkeamien tunnistamiseen työkalujen ja kehittäjien palauteen yhdistelmää. Kun mahdollinen arviointipiikki on tunnistettu, kokoonnutaan tutkimaan asiaa ja pohtimaan, pitääkö kyseiset arvioinnit määritellä asiattomiksi. (Näin on tehty tähän mennessä 44 kertaa.) Kun päätös on tehty, asiattomia arviointeja ei lasketa pelin arviointipisteisiin. (Asiakas voi halutessaan muuttaa tämän asetuksen.)”, Steamin verkkosivuilla kirjoitetaan.