Valorantin kausi huipentuu joulukuussa Berliinissä ja julkistaminen on yllättänyt fanit. Riot Games valitsi LAN-turnauksen paikaksi uudestaan Saksan.

Ainakin Sentinels ja KRÜ Esports saa Berliinin tutuksi, sillä joukkueet matkustavat Saksaan aluksi syyskuussa Masters 3 -turnaukseen ja uudestaan joulukuussa koko kauden huipennukseen VALORANT Champions 2021 -jättiturnaukseen.

Koronaepidemia on sotkenut asioita ja Riot Games joutui muuttamaan suunnitelmia. Alkuperäinen tarkoitus oli järjestää kansainväliset turnaukset eri alueilla, mutta korona muutti tilanteen.

Riot on etsinyt sijaintia, johon mahdollisimman moni joukkue pääsisi matkustamaan ja eurooppalaiset matkustusrajoitteet ovat suotuisat.

– Vaikka alkuperäinen aikomuksemme oli isännöidä jokainen kansainvälinen turnauksemme eri alueilla, niin jouduimme arvioimaan suunnitelmamme uudelleen, kun koronavirukseen liittyvät ongelmat alkoivat lisääntyä. Tavoitteenamme oli löytää paikkoja, joihin mahdollisimman monet joukkueet pääsisivät suurimmalla mahdollisella todennäköisyydellä, Valorantin tiedote kertoo.

VALORANT Champions Tour EMEA

@valesports_emea
#VALORANTChampions is coming to Europe.

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Joulukuussa maailman 16 parasta joukkuetta osallistuvat turnaukseen, jota varten koko kausi on pelattu ja VCT-pisteitä on kerätty.

Kolme joukkuetta on jo lunastanut himotun paikan: Sentinels Pohjois-Amerikasta, KRU Esports Latinalaisesta Amerikasta ja X10 Esports Kaakkois-Aasiasta.

Masters 3 käynnistyy Berliinissä 10. syyskuuta ja turnauksen voittaja saa suoran paikan joulukuulle. Suomalaisista mukana on Acendin Santeri ”BONECOLD” Sassi.

Kuva: VALORANT

Lue myös: Iso pettymys! Bren Esports ei pääse osallistumaan Berliinin LAN-turnaukseen Valorantissa

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!