Vaatevalmistaja Cranium Apparel on joutunut somemyrskyn kohteeksi. Cranium on erikoistunut vaatteiden suunnitteluun kilpapelaajille ja skenen harrastajille.

Yrityksen uusin vaate on ”esports-mekko”. Varsinaisesti mekko itse ei ole aiheuttanut närää, vaan yrityksen tapa markkinoida kyseistä vaatekappaletta naispelaajille. Varsinkin Cranium Apparelin alla näkyvä twitter-viesti on herättänyt närkästystä:

Huono käytös ja toksisuus naispelaajia kohtaan ovat todellisia ongelmia peliyhteisön sisällä, mutta twiitin tapa esittää vaate vastarinnan symbolina on herättänyt erilaisia mielipiteitä peliyhteisön sisällä.

Osa kertoo näkevänsä vain hyvänä asiana, että yritykset suuntavat tuotteita naispelaajille, kun taas osa kritisoi varsinkin mekon slogania: ”Gives a new identity to female gamers”. Viestiin valitut, stereotyyppiset ja pelaamiseen liittymättömät emojit, eivät myöskään herättäneet hyväksyntää.

Lopulta eräs Twitter-käyttäjä kysyi, onko yksikään nainen ollut suunnittelemassa mekkoa, ja yhtiön vastaus heitti lisää vettä myllyyn:

Cranium Apparel

@CraniumApparel
Unfortunately No. But we are now turning to the community for ideas! This will help us make more Informed Decisions in the future!

Tämän jälkeen yritys otti nopeasti takapakkia ja ilmoitti tulevaisuudessa tekevänsä enemmän yhteistyötä peliyhteisön kanssa. Lisäksi Cranium Apparel ilmoitti luopuvansa ”uusi identiteetti” -sloganista.

Cranium Apparel

@CraniumApparel
In the midst of all the chaos caused by our most recent addition to the esports apparel scene, we appreciate each and every one of you giving us feedback on how we can get better! We are striving to be different and unique! This was our first try hence there were some roadblocks-

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli