Haasteen takana on venäläinen Rambler Group -mediayhtiö, jonka mielestä Twitch on rikkonut yhtiön lähetysyksinoikeuksia.

Twitch on viimeaikoina laajentanut toimintaansa yksittäisten striimaajien lähetyksistä myös kaikenlaisiin perinteisiin urheilulähetyksiin. Yhtiö joutui kuitenkin ongelmiin Englannin Valioliigan lähetysoikeuksien kanssa.

Venäläinen Rambler Group on ostanut itselleen kolmen kauden ajaksi yksinoikeudet Valioliigan digitaaliseen jakeluun Venäjällä. Jakeluoikeuksien hinta on väitetysti ollut 7 miljoonaa dollaria.

Yhtiö on kuitenkin saanut käsiinsä todisteita, että useat Twitch-kanavat ovat rikkoneet kyseistä yksinoikeutta lähettämällä Valioliigan pelejä Venäjällä. Yhtiön mukaan noin 36 000 käyttäjää ovat seuranneet kyseisiä lähetyksiä.

Aluksi Rambler Group vaati koko Twitchin bannaamista Venäjältä, mutta myöhemmin tähän lisättiin korvausvaatimus. Korvaussummaa vaaditaan maksimimäärästä per yksittäin lähetyksiä seurannut käyttäjä, jolloin tulee yhteissummaksi noin 180 miljardia ruplaa eli 2.6 miljardia euroa.

Twitch ei koskaan saanut virallista valitusta Rambler Groupilta ennen haastetta, mutta yhtiö sulki suurimman osan kanavista, joilla yksinoikeutta rikkovaa materiaalia oli lähetetty. Rambler Groupin tavoitteena on toistaiseksi saada korvaukset jo tapahtuneesta rikkomuksesta, sekä lopettaa tai rajoittaa Twitchin toimintaa sen omalla toiminta-alueella.

Vielä ei ole selvää joutuuko Twitch maksumieheksi ja miten sen lähetysoikeuksien käy Venäjällä. Seuraavan kerran asiaa käsitellään Venäjän oikeudessa 20. joulukuuta.

 

Lähde: Dexerto.com.

Kuva: Twitch.