E-urheiluorganisaatio TSM on signeerannut shakin suurmestari Hikaru Nakamuran riveihinsä.

Nakamura oli 15-vuoden iässä nuorin shakin pelaaja, jolle myönnettiin suurmestarin arvonimi Yhdysvalloissa. Häntä pidetään edelleen yhtenä maailman parhaana pelaajana, sijoittuen jatkuvasti vieri vieren shakin maailmanmestari Magnus Carlsenin kanssa.

Nykyään 32-vuotias Nakamura on hyvin menestynyt myös sosiaalisessa mediassa, pitäen hallussaan yli 180 000 Twitter-seuraajaa, sekä yli 500 000 seuraajan Twitch-kanavan, jossa hän striimaa nettishakkia ja opettaa katsojilleen strategioitaan.

Nakamura on ollut pioneeri shakin tuomisessa esille Twitchissä, valmentaen tunnettuja ammattilaisia, sekä auttaen järjestämään shakkiturnauksia Chess.com -sivuston kanssa, joka on toiminut hänen sponsorinaan vuodesta 2017 saakka.

TSM

@TSM
A chess prodigy at 15 years old, now a 5-time U.S. champion and highest-rated blitz player in the world.

Welcome to TSM, @GMHikaru 🤝
📺: youtu.be/o6Md2oLUugQ

Nakamuran signaus TSM:n riveihin käy järkeen, sillä nettishakin pelaaminen ja striimaaminen on lähtenyt kovaan nousuun – joka on suurelta osin Nakamuran ansiota.

Shakki on myös yksi maailman vanhimpia pelejä, jolla on suuri maailmanlaajuinen pelaajakuntansa, jotka kilpailevat pelissä netin välityksellä. Pelissä on myös maailmanrankingia ylläpitävä Maailman shakkiliitto (FIDE), joka auttanut organisoimaan turnauksia jo vuosikymmenien ajan. Yksi plus yksi laskettuna, e-urheilu ja shakki tuntuvat olevan täydellinen kombinaatio.

Pian TSM:n ilmoitettua Nakamuran signauksesta, twiittasi Cloud9 aijemmin mainitun maailmanmestari Carlsenin suuntaan, kutsuen tämän liittymään heidän kelkkaansa.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.