Ensimmäiset neljä pelipäivää on taputeltu, ja pudotuspelijoukkueet on tiedossa. Noiden neljän päivän aikana nähtiin aivan uskomaton määrä todella laadukasta Dotaa ja lisää on tulossa. Listasimme lohkovaiheen topit ja flopit, nyt kun Dota 2 TI10 lohkovaihe on paketissa. Lue alta mielipiteemme parheiten sekä heikoiten suoriutuneista joukkueista.

Lähdetään perkaamaan ensin parhaiten lohkovaiheessa suorituneista joukkueista. Kaksi ylivoimaista ykköstä oli A-lohkossa Invictus Gaming, ja B-lohkossa PSG.LGD. Kiinalainen organisaatio on edellisen kerran juhlinut TI:n mestaruutta vuonna 2016, jolloin Wings Gaming vei Aegiksen. Nyt näyttää siltä, että mestarisuosikit ovat kaikki Kiinasta.

Lue myös: The International 10 pudotuspeliparit selvillä! Suomalaiset kohtaavat alussa

Lohkovaiheen topit

Ennakkosuosikkina turnaukseen lähtenyt PSG.LGD näytti kyntensä heti alusta asti, ja ainoa joukkue joka onnistui heiltä yhden ottelun ryöstämään oli Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen Team Secret. Muuten PSG.LGD jopa leikitteli otteluissa ja päätti lohkovaiheensa aivan älyttömän kovaan 7-1-0 (15-1) tulokseen jolla irtosi lohkon ykkössija kevyesti. PSG.LGD saa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaansa T1:sen, ja vaikka T1 on pelannut varsin tasaisesti, on PSG tuohon(kin) ottelupariin täysin ylivoimainen suosikki.

Invictus Gaming taasen terrorisoi A-lohkossa ja maanmiestensä tavoin tyylittelivät itsensä lohkon ykkösenä jatkoon ilman tappioita. IG:n tulokseksi jäi 6-2-0 (14-2), kun se jakoi pisteet OG:n sekä yllättähä Undyingin kanssa. Invictus Gamingin turnaus jatkuu pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella B-lohkon neljänneksi sijoittunutta Team Spiritiä vastaan.

Kokematon, nuori ja nälkäinen Virtus.Pro on ollut todella tyly. CIS-joukkue pelasin erittäin vahvan lohkovaiheen tuloksella 5-2-1 (11-5). VP hävisi Invictus Gamingille sekä T1:lle 0-2, ja jakoi OG:n kanssa voitot 1-1, muut kaatuvat 2-0 joukkueen käsittelyssä. Loistavasta lohkovaiheesta joukkue sai kiitokseksi lohkonsa kakkossijan, mutta suoranaista apua siitä ei ollut. B-lohko oli niin tasainen, että VP joutuu upper bracketin ensimmäisellä kierroksella kovaan testiin, kun vastaan asettuu Vici Gaming. Vaihdelaatikosta pitää löytyä yksi pykälä lisää, jotta kiinalaiset voi saada kaadettua. Yleisön puuttuminen pelaa kuitenkin nuoren kokoonpanon taskuun, sillä se takuulla laskee paineita ja auttaa heitä keskittymään itse pelaamiseen.

Muut mainitsemisen arvoiset hyvät suoritukset A-lohkossa tulivat hallitsevalta mestarilta OG:lta sekä yllättävän hyvin esiintyneeltä Team Undyingilta. B-lohkon puolella Team Secret pelasi vahvasti, ja vaikean ensimmäisen päivän jälkeen tasoaan nostanut Team Spirit ansaitsee natsan olkapäillensä.

Lue myös: 160 Miljoonan Dollarin turnaus alkoi totaalisella farssilla!

Lohkovaiheen flopit

E-G, EG, Evil Geniuses. Koko alkuvuoden ja kevään aivan uskomattomassa kunnossa ollut EG pelasi lähestulkoon surkean lohkovaiheen. DPC kauden ylivoimainen ykkönen sijoittui lohkossaan vasta kuudennelle sijalle, eikä tulosta voi pitää millään tasolla edes siedettävänä. Pudotuspelit EG:n osalta alkavat suoraan lower bracketista, jossa se saa vastaansa toisen alisuorittajan. Arteezy, Abed, Fly, Cr1t- sekä iceiceice joutuvat kaivamaan kaneja hatustaan jos meinaavat olla mukana vielä loppuviikosta. Loppu on kuitenkin lähellä, ja asioiden tulee muuttua radikaalisti jos joukkue meinaa vielä sijoituksiaan huomattavasti parannella.

Toinen varsin karmiva floppi löytyy B-lohkosta. Kiinalaisista supertähdistä kasattu orkesteri joka kantaa nimeä Elephant floppasi täysin. Joukkue jäi lohkonsa kahdeksanneksi, viimeiselle pudotuspelipaikalle. Toki he olivat tasapisteissä Fnaticin sekä Quincy Crew:n kanssa 6-10 tuloksella, mutta Elephant hävisi QC:lle 0-2 ja Fnaticin kanssa pelatun tasapelin vuoksi Elephant jäi viimeiseksi koska sillä oli enemmän tappioita (4). Somnus, fy & kumppanit joutuvat kohtaamaan BO1 kuoleman pelissä Evil Geniusesin, eli taakka ei ainakaan helpotu. Toinen lähtee kotiin, ja toinen jää räpiköimään lampeen ilman kunnolla toimivia siipiä.

Varsin kovilla puheilla ja ennakkoon huomattavasti vahvempi Alliance pelasi omalta kantiltaan varsin murheellisen lohkovaiheen. Joukkue onnistui voittamaan vain yhden ottelusarjan, ja senkin 0-16 tilastoilla pelanneen Thunder Predatoria vastaan. Yhteensä TI3 mestaruuden voittanut joukkue voitti 4 ottelua; 2 TP:tä ja yhden EG:tä sekä Asteria vastaan. Lohkon kahdeksas sija ja ennenaikainen poistuminen turnauksesta on yhden tappion päässä. Tiistaina se joutuu kohtaamaan beastcoastin, joka tarkoittanee kotiinpaluuta, ellei joukkue nouse täysin uudelle tasolle.

 

”Mä lähden himaan” -osasto

Kuten ennakoimme, Thunder Predator ja SG Esports päättivät turnauksensa lohkovaiheeseen. A-lohkossa pelannut Thunder Predator ei onnistunut voittamaan yhtäkään ottelua, joka on sinällään jo aikamoinen suoritus. Vuoden 2012 jälkeen pelatuista The International turnauksissa vain yksi joukkue ennen TP:tä on jäänyt ilman yhtäkään voittoa (MUFC, 0-14, 2013). B-lohkon viimeiseksi jäänyt SG onnistui yllättämään voittamalla Fnaticin 2-0, mutta muuten brassit ottivat tukkaan pelistä toiseen.

Mainittakoon, että molemmat organisaatiot saivat kuitenkin 100,000 USA:n dollari osallistumisesta turnaukseen. Kahdelle eteläamerikkalaiselle organisaatiolle se on paljon rahaa ja auttaa heitä jatkamaan harjoittelua kohti seuraavaa vuotta. Jännä nähdä nostavatko he tasoaan, vai tuleeko pelaajaruletti joka vetää kaiken uusiksi.

Lue myös: Valve on epäonnistunut täysin – TI10 olosuhteet joukkueille, kuin vankilassa

Ota eurheilu.org seurantaan Twitterissä!