Dota 2 The International 10 turnaus ei ole vielä edes alkanut, ja koko soppa tuntuu olevan aivan täysi farssi. Lipunmyynti peruttiin alle viikko ennen turnauksen alkua. Lohkovaiheen alkuun on kolme yötä, eikä otteluohjelmaa ole vieläkään julkaistu. Nyt kirsikkana kakun päällä Team Spirit julkaisi videon tiloista joissa joukkue joutuu pelaamaan, ja olosuhteet ovat kuin vankilassa.

Jos tweetti ei näy voit katsoa sen täältä!

Videolla Team Spiritin Dota 2 joukkueen manageri Dmitry “Korb3n” Belov esittelee joukkueelle osoitetut tilat, tai oikeastaan huoneen. Team Spiritin on tarkoitus harjoittelemisen lisäksi pelata myös lohkovaiheen ottelut samaisesta huoneesta, jonne on ängetty kahdeksan ihmistä. Tilannetta voi kutsua lempeästi täydeksi katastrofiksi, kun ottaa huomioon turnauksen 40 miljoonan USA:n dollarin palkintopotin.

Pelaajat on ahdettu muutaman neliön tilaan, joka sen luonteesta päätellen on pienen itsemurhayksiön keittiö. Pelaajat eivät pysty siirtämään tuolejaan taaksepäin, sillä silloin he törmäävät takanaan istuvaan joukkuetoveriinsa. Pöydät ovat huonolaatuisia ja niiden jaloissa on ylimääräiset teräs ulokkeet, joissa helposti satuttaa itsensä. Video on varsin surullinen todiste siitä, miten surkeasti Valve on hoitanut TI10 turnauksen järjestelyt.

Lue myös: Dota 2 TI 10 – Esittelyssä Team Spirit

Eikö Valvea vain kiinnosta?

Valve on läpi historiansa ollut käytännössä surkea kaikenlaisen kommunikoinnin sekä läpinäkyvyyden suhteen, mutta Dota 2 TI10 turnaus tulee jäämään historiaan omanlaisensa episodina. On täysin käsittämätöntä, että maailman parhaat pelaajat joutuvat pelaamaan olosuhteissa joita voisi odottaa pikku kylän LAN -tapahtumalta, jossa jaossa on Creativen Fatal1ty kuulokkeita voittajille.

Kaikesta erikoisinta tilanteesta tekee sen, että tämäkään ei meinaa enää tuntua miltään. Tekisi mieli vain kohauttaa olkapäitä ja jatkaa selaamista seuraavaan Tweettiin. Valve ei ole tehnyt käytännössä yhtään mitään hypettääkseen alkavaa turnausta, jota on odotettu yli kaksi vuotta. Samaan aikaan alkava League of Legends pelin Worlds tapahtuma saa Riot Gamesilta jatkuvasti uskomattoman määrän video sekä kuvamateriaalia valmistamaan yleisöä tulevaan.

Edessä on eittämättä uniikki turnaus, mutta Valve tekee tällä hetkellä kaikkensa saadakseen ihmiset suuttumaan heidän toiminnastaan. He tekevät sen myös varsin onnistuneesti. Torstai aamuna klo 10 Suomen aikaa pitäisi pelien alkaa, toivottavasti näin käy. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että sekään ei ole varmaa.

Ota e-urheilu.org haltuun myös Twitterissä!