Team Envy poistuu CS:GO-kentiltä – ”CS-joukkueen pyörittäminen on kuin rahan polttamista”

© Kuva: DreamHack/Adela Sznajder

Team Envy (aikaisemmin EnVyUs) juhlimassa DreamHack Open Cluj-Napoca -turnauksen voittoa vuonna 2015, joka oli pelin seitsemäs Major-turnaus.

Team Envy on yksi e-urheilun tunnetuimmista organisaatioista, joka on toiminut CS:GO:n parissa sitten vuoden 2015.

Vuonna 2020 ei joukkue kuitenkaan suoriutunut organisaation johdon haluamalla tavalla, jääden ulos maailmanlistan Top 30 -sijoituksista. Tämän, sekä koronaviruksen aiheuttaman taloudellisen paineen takia, on Envy päättänyt jättää CS:GO-kentät nyt taakseen – ainakin toistaiseksi.

Kokoonpanon pelaajat Thomas ”Thomas” Utting, Nikola ”LEGIJA” Ninic, Michał ”MICHU” Müller, Buğra ”Calyx” Arkin, Noah ”Nifty” Francis, sekä Jakub ”kuben” Gurczyński (valmentaja) ovat nyt vailla uutta organisaatiota.

Tammikuun 8. päivä, vertasi Envyn omistaja Mike ”hastr0” Rufail CS:GO-joukkueen pyörittämistä tällä hetkellä rahan polttamiseen.

– Itse asiassa, minkä tahansa CS-joukkueen pyörittäminen on tällä hetkellä kuin rahan polttamista. Ei ole mitään kohde-etuutta, joka tukisi kulutusta siellä missä parhaiden pelaajien palkat ovat. Olen varma, että voisit johtaa fantastista tiimiä jos sinulla olisi rajoittamaton määrä rahaa, mutta mitä tapahtuu kun et pysty kattamaan kustannuksiasi?

Hastr0n vertauskuva saatiin vastauksena e-urheilutoimittaja Jarek ”DeKay” Lewisin kysymyksiin koskien Envyn toimintaa, ja sitä miksi he eivät ole harkinneet Miikka ”suNny” Kempin, Robin ”flusha” Rönnquistin ja Timothy ”autimatic” Tan kiinnittämistä riveihinsä.

Lue lisää: IS: suNny vahvisti kasaavansa kokoonpanoa flushan ja autimaticin kanssa

Jos twiitit eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Kaikesta huolimatta, ei hastr0 kuitenkaan sulkenut täysin pois mahdollisuutta organisaation paluusta CS:GO:n pariin vielä tulevaisuudessa, ”totaalisen nollauksen” jälkeen.

– Ollaan rehellisiä, emme ole menestyneet CS:ssä hetkeen, vaikka olimme entisiä maailman mestareita loistavien ranskalaiskokoonpanojemme kanssa. Oli aika totaaliselle nollaukselle, sekä olemme juuri nyt huipputasolla jo niin monissa muissa peleissä.

Lue myös: Jamppi siirtyy Valorantiin, jos tarjouksia CS:GO:ssa ei näy – ”Mielummin mä sitä teen kuin olen koulun penkillä tai kaupan kassalle”

Jos twiitit eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.