Suomen e-jalkapallon maajoukkue, eli ”Pingviinit”, selvitti lopulta Playoffs-karsinnat voittajina ja lunasti kirjaimellisesti viimeisen paikan FIFAe Nations Cupin lopputurnaukseen. Kyseessä on e-jalkapallon MM-kisat, jotka pelataan heinäkuussa 2023.

Suomi lähti viimeiseen ottelupäivään hakemaan yhtä voittoa ja sen kautta kisalippua lopputurnaukseen. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Ruotsi ja Suomella valmennusjohto oli valinnut pelaavaksi pariksi Anton ”Anzinho” Korvenahon ja Jesse ”Kossu72” Kosamon.

Pingviinit saivat kaksiosaiseen otteluun loistavan alun, kun ensimmäisellä puoliajolla peli toimi kuin unelma ja tauolle siirryttiin Suomen 2-0 -johdossa. Toisella puoliajalla Ruotsi kuitenkin näytti miksi se on maailman rankingin #3 ja nousi kahdella maalilla tasoihin. Suomi kuittasi tasoituksen nopeasti ja näin ensimmäinen osaottelu päättyi Suomen 3-2 -voittoon.

Toisessa osaottelussa Ruotsi oli alkuun niskan päällä ja tasoitti otteluparin yhteistulokseen 3-3. Tämän jälkeen molemmat tekivät vielä yhdet maalit varsinaisella peliajalla, joten siirryttiin jatko-otteluun. Se oli maaliton, joten MM-kisapaikka määritettiin rangaistuspotkukilpailulla. Siinä Suomella oli paikka jo ratkaista voitto, mutta Ruotsin maalivahti torjui potkun ja käänsi lopulta voiton itselleen.

Tulos tarkoitti sitä, että Suomella haki viimeistä kisapaikkaa ottelussa Norjaa vastaan. Tämän otteluparin voittaja pääsisi vielä MM-lopputurnaukseen.

Suomen pelaajina aloittivat Jesse ”Kossu72” Kosamo ja Jeremias ”Jerkos” Kosamo. Ottelupari Norjaa vastaan tuntui noudattavan samaa kaavaa läpi otteluiden; Suomen hyökkäyspeli ei ollut sujuvinta ja Norja tuntui iskevän jokaisesta paikastaan maalin. Ensimmäinen ottelu näytti jo menevät Norjalle lukemin 2-3, mutta lopussa Suomi sai tasoitettua tilanteeksi 3-3.

Toinen osaottelu muodostui mielettömäksi jännitysnäytelmäksi. Aluksi Norja siirtyi 3-4 -johtoon, mutta Pingviinit tasoittivat tavaramerkkimaalillaan ja pelissä siirryttiin lukemissa 4-4 jatko-otteluun. Siinä Norja onnistui tekemään ensimmäisen maalin ja kisalippu näytti luisuvan Suomen pelaajien käsistä. Kuitenkin ottelun 118 minuutilla Suomi teki tasoituksen ja pakotti ottelun rangaistuspotkukilpailuun. Siinä Pingviinien olivat jääkylmiä ja voittivat ottelun torjuen kolme norjalaisten potkuista.

Näin ollen Suomi nähdään heinäkuussa FIFAe Nations Cupin lopputurnauksessa.

Lähde: Palloliiton verkkosivut