Suomalaiset tippuivat CS:n ranking-listalla toukokuun päivityksessä. Yllätysnimi Akuma nousi huimat 118 sijaa HLTV:n maailmanlistalla.

HLTV:n CS:GO:n maailmanlistan kuukausipäivityksessä suomalaisten sijat ovat laskeneet, kun katsotaan huhtikuussa julkaistua listaa ja toukokuun 7:n päivän ranking-listaa. Aleksi ”Aleksib” Virolaisen OG pysyi sijalla 16. Jesse ”zehN” Linjalan FunPlus Phoenix tipahti kolme sijoitusta ja löytyi 18. parhaana joukkueena.

Paras kokonaan suomalainen joukkue HAVU oli huhtikuussa listalla 17, mutta nyt pudotusta tuli viisi sijaa ja suomalaiset ovat sijalla 22.

ENCEn massiivinen vajoaminen on jatkunut pitkään ja joukkue on lähellä tippua 30 parhaan joukosta pois, sillä he ovat sijalla 28. Suomalaisista mukana on enää Joonas ”doto” Forss.

Lähde: HLTV

Yllätysjoukkue nousi yli 100 sijaa?

Kärkipaikkaa pitää edelleen Gambit ja Natus Vincere on suurimpana haastajana. Mousesports hyppäsi takaisin kymmenen parhaan joukkoon sijalle 6.

Suurin pommi oli kuitenkin isolle yleisölle tuntematon Akuma, joka nousi muhkeat 118 sijaa ja oli listan 20. paras joukkue. Akuma loisti virallisessa RMR-turnauksessa ja kaikkien yllätykseksi sijoittui kolmanneksi parhaaksi turnauksessa. Akuma sai 1400 RMR-pistettä ja 5,000 dollaria, mutta voitti turnauksessa Natus Vinceren sekä Virtus Pron 2-0. Turnauksen jälkeen heitä on syytetty huijareiksi ja useat IVY-alueen joukkueet haluavat, että tilannetta tutkittaisiin tarkemmin.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.