Sentinels teki historiaa Islannissa ja koko tilanne tuntuu absurdilta. On aika avata ajatuksia Valorantin ensimmäisestä kansainvälisestä LAN-turnauksesta paperille.

Sunnuntaina Sentinels kruunattiin VCT Masters Reykjavík -turnauksen mestariksi 3-0 voiton jälkeen Fnaticista. Jos haluaa ymmärtää Sentinelsin tilanteen paremmin, niin pitää mennä taaksepäin ajassa.

10. maaliskuuta Jay ”sinatraa” Won penkitettiin organisaation toimesta, sillä hänen entinen tyttöystävänsä syytti seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lähes heti sinatraa kielsi syytökset ja Sentinels hyllytti hänet tutkimuksen ajaksi. 21-vuotias Won oli Overwatchin keulakuva ja supertähti, mutta siirtyi Valorantin pariin. Toukokuussa Riot Games antoi Jaylle kuuden kuukauden kilpailukiellon. Kielto loppuu syyskuussa, mutta tilanne on vielä käynnissä ja on epäselvää mitä tulee tapahtumaan. Tämä kommentti ei kuitenkaan koske Sinatraan tilannetta, mutta hänen korvaaminen kokoonpanossa on erittäin oleellinen asia tarinaa.

Sentinels joutui etsimään pikaisesti tähtipelaajalle korvaajan ja sellainen löytyi lähes heti, kun Cloud9 Bluen penkiltä Tyson ”TenZ” Ngo teki paluun kilpakentille. Hän jäi vuoden alussa pois kilpailullisesta pelaamisesta ja aikoi keskittyä sisällöntuottamiseen, mutta tästä tarjouksesta ei voinut kieltäytyä. Heti seuraavana päivänä käynnistyi Pohjois-Amerikan Stage 1 Masters -turnaus, jonka joukkue voitti häviämällä vain yhden kartan. Voitto ei ollut pelkkää alun huumaa, sillä sen jälkeen Stage 2 Challengers 2 -turnaus meni Ngon joukkueen hyväksi ja finaalit myös. Finaaleissa Sentinels ja Version1 lunasti paikan Islantiin.

Michael ”dapr” Gulino, Jared ”zombs” Gitlin, Hunter ”SicK” Mims, Shahzeb ”ShahZaM” Khan ja TenZ olivat näyttäneet niin vakuuttavia suorituksia, että he ansaitsivat ensimmäiseen kansainväliseen LAN-turnaukseen suurimman ennakkosuosikin roolin. Kanadalainen TenZ on lainalla vanhasta organisaatiosta, mutta se ei ole menoa haitannut.

26. toukokuuta käynnistyi uskomaton matka turnauksessa, kun vastaan asettui turnauksen toinen suosikki Nikita ”Derke” Sirmitevin edustama Fnatic. Molemmista kartoista voitto ja TenZ nappasi MVP:n tilastoilla 49-34-15. Eurooppa kaadettiin puhtaasti ja seuraavaksi oli brasilialaisten vuoro. Team Vikings hävisi 0-2 ja TenZ oli jälleen kärjessä saldolla 40-22-6. Etelä-Korean ylpeys NUTURN Gaming lähti haastamaan seuraavaksi ja koki 0-2 tappion. Tällä kertaa Hunter ”SicK” Mims sai MVP:n, mutta TenZ jäi numeroihin 38-22-9. Voitto toi finaalipaikan ja tuttu vastustaja odotti vuoroaan, sillä Fnatic lähti hakemaan revanssia. Kolme supertasaista karttaa, mutta Sentinels ei hävinnyt yhtään niistä Tyson veti yhden parhaista otteluistaan. 79 tappoa, 61 kuolemaa, 25 assistia, mutta kaikista huikeinta oli 19 avaustappoa ja vain kahdesti ensimmäinen kuolema.

TenZ oli turnauksen paras pelaaja ratingin perusteella ja hän omasi parhaan K/D:n. Suomalainen Derke oli lähellä useassa tilastossa, mutta finaalissa tuli epäonnistuminen, joka söi hieman turnauksen loistoa.

Juuri nyt maailman parhaasta joukkueesta ja pelaajasta ei ole kysyttävää. Adil ”ScreaM” Benrlitom ja Derke ovat hyvin potentiaalisia tittelin ryöstäjiä, mutta TenZ teki tuhkimotarinasta totta. Dominointi näin pienellä varoitusajalla ja tuuraajana on uskomaton suoritus.

Sentinels teki historiaa ja voitti 200,000 dollaria ja 400 VCT-pisteen myötä heidät tullaan näkemään koko vuoden huipentavassa VALORANT Champions 2021 -turnauksessa.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.
Lähteet: Thespikegg/Liquipedia
Kuva: Sentinels