Striimaajien mielestä pelinkehittäjien tulisi tarjota jonkinlaisia ratkaisuja striimaajien pelikokemuksen turvaamiseksi.

Suositut striimaajat Michael ”Shroud” Grzesiek ja ”AnneMunition” nousivat lavalle pelinkehittäjien DICE Summit 2020 -konferenssissä. Heiltä kysyttiin striimaamisen negatiivisista vaikutuksista pelikokemukseen, ja kaksikko nosti välittömästi esiin striimien urkkimisen ja striimaajien sabotoinnin moninpeleissä.

AnneMunition painotti, että vaikka striimaajat ovat todella pieni prosentti pelaajamääristä, ovat he kuitenkin erittäin näkyvä osa. Striimaajien kokemukseen panostamisella voi olla yllättävän iso vaikutus, sillä heidän kauttaan pelit saavat valtaisaa näkyvyyttä. Jos suurelle yleisölle esiintyvän sisällöntuottajan pelikokemus on negatiivinen, he siirtyvät jonkin toisen pelin pariin.

Shroud oli AnneMunitionin kanssa ehdottomasti samaa mieltä ja kertoi, että yleensä asialle vain naureskellaan striimaajien muodostaman pikkuruisen pelaajaosuuden takia. Hänen mielestään kuitenkin pelinkehittäjien kannattaisi ehdottomasti tarjota moninpeleissään jonkinlaista striimaaja-moodia, joka vaikeuttaisi lähetysten urkkimista ja pelien sabotointia.

Kummankin striimaajan mielestä on selvää, etteivät pelinkehittäjät tiedosta striimaajien tuoman näkyvyyden merkitystä, ja negatiivisten pelikokemusten välittymistä vuosi vuodelta kasvalle lähetyksiä seuraavalla yleisölle.

 

 

Lähde: TheLoadout.com.

Kuva: Robert Reiners / Getty Images.