Sony paljasti PlayStation 5 -konsolin julkaisuajankohdan – samalla yhtiö kertoi laitteen uudesta ohjaimesta

Sony on paljastanut tulevan PlayStation 5 -konsolin julkaisuikkunan, ja samalla yhtiö valotti myös laitteen ohjaimeen liittyviä yksityiskohtia. 

Yhtiön toimitusjohtaja Jim Ryanin mukaan laitteen julkaisu tapahtuu vuoden 2020 joulumarkkinoiden aikaan. Puolestaan uuden sukupolven konsolin ohjain tulee poikkeamaan aikaisemmista DuolShock-ohjaimista (vaikka sen ulkonäkö tuleekin olemaan samankaltainen).

Uudet kapulat eivät ainoastaan tärise, vaan ne tarjoavat uudenlaisen haptisen elämyksen pelaajalle. Ryanin mukaan pelaaja pystyy ohjaimen kautta erottamaan jopa sen, ryömiikö hän mudassa vai kiitääkö hän nurmikentän halki.

Toinen innovaatio koskee ohjaimen R2/L2-painikkeita. Adaptoituvat liipaisimet eivät ole enää staattisia, vaan pelinkehittäjät pystyvä muokkaamaan painalluksen vastustusta. Tämän ansiosta pelaaja voi saada yhä aidomman tunteen esimerkiksi jousipyssyllä ampumisesta tai maastossa ajamisesta.

PlayStation Blog -kirjoituksensa lisäksi Sony on antanut Wired-lehdelle eksklusiivisen haastattelun, jossa käy ilmi lisää mielenkiintoisia yksityiskohtia laitteesta. Esimerkiksi PS5:n GPU hyödyntää ray-tracing-kiihdytystä, ja laitteen ohjain tukee USB-C-liitäntää. Myös konsolin käyttöjärjestelmä on pistetty täysin uuteen uskoon.

Käy lukemassa artikkeli täältä.