World Tour tulee olemaan joukko kansainvälisiä turnauksia, jotka on ensimmäistä kertaa yhdistetty kunnon kilpasarjaksi.

Smash Bros. tappelupeliyhteisöltä on jo pitkään puuttunut kunnon kilpasarjat, mutta vihdoinkin he ovat omatoimisesti korjanneet asian. Useat yhteisön jäsenet ja VGBootCamp niminen tuotantotiimi pistivät pystyyn Smash World Tourin tuodakseen maailmanlaajuiset tapahtumat osaksi yhtä yhteistä kilpasarjaa.

Yhteisön luomana sarja luonnollisesti rakentuu lähes täysin yhteisön omien tapahtumien päälle, mutta nyt lisänä tullaan näkemään myös paremmin rahoitettu finaali. Toistaiseksi World Touriin on ilmoittautunut mukaan jo yli 25 turnausta.

Pelaajat pystyvät keräämään vuoden aikana järjestettävistä tapahtumista itselleen pisteitä, joiden perusteella on mahdollista tavoitella itselleen paikkaa finaalista. Turnaukset ovat jaoteltu hopea, kulta ja platina-luokkiin, ja korkeamman tason turnauksista saa eniten pisteitä.

Smash World Tour 2022

@SmashWorldTour
Introducing the Smash World Tour, a tournament series for both Ultimate AND Melee!

- Over 25 community events around the world
- $250k+ combined Championships Prize Pool

Full details: smashworldtour.com
Opt-in YOUR event here: smash.gg/swt

#SmashWorldTour

Nintendo ei toistaiseksi ole millään tavalla mukana World Tourissa, mutta järjestävät toivoivat, että asia muuttuisi tulevaisuudessa. Yksi kilpasarjan tavoitteista onkin tarjota peliyhtiölle selkeä ja yhtenäinen kohde, jonka kautta osallistua peliensä kilpapeliskeneen. Toistaiseksi Nintendon suhtautuminen turnausten tukemiseen on parhaimmillaankin nihkeää, mikä on ollut pelaajien ja fanien keskuudessa kuuma puheenaihe lähiaikoina.

LUE MYÖS: Nintendon toimitusjohtaja otti kantaa turnauspalkkioihin – suurempia palkintopotteja ei ole tulossa

LUE MYÖS: Hungrybox on kolminkertainen Smash Summit -mestari – käytti palkintopuheenvuoronsa Nintendon kritisoimiseen turnausten huonosta tukemisesta

 

Lähde: Dotesports.com.

Kuva: Smash World Tour.