Microsoft ilmoitti kesäkuun lopussa sulkevansa striimauspalvelu Mixerin, ja siirtävänsä suurimman osan alustan striimaajista Facebook Gamingiin, yhtiöiden aloitettua strateginen yhteistyö.

Tämä tarkoitti Mixerin kanssa ekslusiivisiä sopimuksia tehneiden striimaajien – kuten Tyler ”Ninja” Blevinsin ja Michael “shroud” Grzesiekin – vapautuneen myös Mixerin kanssa tehdyistä ekslusiivisistä sopimuksista.

Shroud twiittasi pian ilmoituksen jälkeen pitävänsä taukoa striimaamisesta, ja miettivänsä seuraavaa liikettään. Tämän jälkeen on tähtistriimaaja kadonnut kuitenkin kaikesta sosiaalisesta mediasta, joka on saanut fanit keksimään teorioita niin Shroudin, Ninjan ja vastikää Twitchistä bannatyn DrDisrespectin tulevaisuudesta.

Lue lisää: DrDisrespect bannattiin Twitchistä – lähteet kertovat porttikiellon olevan pysyvä

Jotkin nettikeskustelut kertovat Shroud, Ninja, Doc -kolmikon olevan siirtymässä uudelle, vielä virallistamattomalle Spotifyn striimausalustalle. Huhuja pohjustettiin sillä, että musiikkipalveluna toimivan Spotifyn olisi helppo jakaa oikeuksia striimaajille musiikin kuunteluun.

Musiikin tekijänoikeudet ovat myös lähiaikoina aiheuttaneet suurta mielipahaa Twitchissä. Useat striimaajat ovat saaneet varoituksia ja banneja, levy-yhtiöiden tehtyä tekijänoikeusrikkomuksista kanteluita jopa vuosien takaisista striimien tallenteista.

Spotify-sopimuksen epäiltiin olevan juurikin myös syy DrDisrespectin banneihin. Postauksen mukaan Doc olisi lähestynyt useita striimaajia henkilökohtaisesti uudelle alustalle siirtymisestä, joku näistä kertoi asiasta Twitchille, jotka päätyivät välittömästi bannaamaan tähtistriimaajan sopimusehtojensa rikkomisesta.

Kaikki tämä on kuitenkin vain huhupuhetta, eikä virallista tietoa Spotifyn uudesta striimausalustasta ole julkaistu. Myöskään virallista tietoa DrDisrespectin banneista ei ole vieläkään saatu.

Jäämme odottamaan lisätietoja tähtistriimaajien tulevaisuudesta.

Lue myös: Twitch-pioneeri ja WoW-legenda Byron ”Reckful” Bernstein on kuollut – fanit kokoontuivat World of Warcraftiin muistamaan

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r

Kuva: PUBG Corp