Microsoft on ilmoittanut sulkevansa Mixerin ja siirtävänsä suurimman osan alustan striimaajista Facebook Gamingiin, yhtiöiden aloittaessa strateginen yhteistyö.

Mixerin kanssa ekslusiivisiä sopimuksia tehneet striimaajat – kuten Tyler ”Ninja” Blevins, Michael “shroud” Grzesiek, sekä Cory ”King Gothalion” Michael – ovat Mixerin lopetuksen myötä nyt vapaita striimaamaan missä haluavat.

”Se on täysin heistä ja heidän prioriteeteistaan kiinni,” kertoi Facebook Gamingin johtaja Vivek Sharma TheVerge-lehdelle, tarkoittaen ettei alustalla ole tavoitteena tehdä ekslusiivisiä sopimuksia Mixerin suurimpien tähtien kanssa.

Vuonna 2017 perustettu Mixer ei onnistunut saamaan tukevaa jalansijaa striimausmarkkinoilta, ja on se pysynyt alustoista pienimpänä tähän päivään saakka.

Microsoft yritti kasvattaa sivustoa tekemällä ekslusiivia sopimuksia edellä mainittujen tähtistriimaajien kanssa vuoden 2019 loppupuolella, mutta nopeasti huomattiin, ettei suurin osa katsojista halunnut vaihtaa alustaa lempistriimaajansa perässä.

Esports-toimittaja Rod ”Slasher” Breslaun lähteiden mukaan Ninja kotiutti Mixer-sopimuksestaan noin 30 miljoonaa dollaria. Shroud puolestaan noin 10 miljoonaa dollaria.

Mixerin viimeinen päivä tulee olemaan 22. heinäkuuta 2020. Siihen asti sivusto pysyy normaalisti toiminnassa.

Lue lisää: Twitch-streameja on katsottu yli 3 miljardia tuntia tämän vuoden aikana – myös muut alustat kasvussa

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r

Kuva: Quinn Harris/Getty Images