Twitch-pioneeri ja WoW-legenda Byron ”Reckful” Bernstein on kuollut – fanit kokoontuivat World of Warcraftiin muistamaan

World of Warcraft legenda ja Twitchin alkuperäisiin striimaajiin lukeutuva Byron ”Reckful” Bernstein on kuollut 31-vuotiaana.

Rakastettu striimaaja oli vuosia kärsinyt masennuksesta ja mielenterveysongelmista. Hänellä oli myös diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Huoli amerikkalaisesta striimaajan terveydestä kasvoi epäilyttävien twiittien seurauksena. Alemmat twiitit julkaistiin hetki sen jälkeen, kun Reckful julkisesti kosi ex-tyttöystäväänsä BeccaTiltsiä Twitterissä. Ihmiset alkoivat ilkeilemään erikoisesta kosintatavasta mielenterveysongelmista kärsivälle amerikkalaiselle.

Reckful tunnettiin parhaiten World of Warcraft-saavutuksistaan. Hän oli Rank 1-pelaaja kuudella seasonilla peräkkäin, ja oli ensimmäinen pelaaja, joka saavutti 3000 ratingin rajan. Turnausvoittoihin lukeutui muunmuassa MLG:n World of Warcraft Championship 2010. Bernsteiniä pidettiin World of Warcraftin Arenan mekaanisesti parhaimpana pelaajana. Reckful oli tempuissaan aikaansa ja metaa edellä vuosia. Vuonna 2012 PvP Season 12:lla amerikkalainen oli maailman ainoa Rank 1 -Rogue 3v3 Arenassa.

Reckful alkoi kilpailemaan Blizzardin Hearthstone -korttipelissä heti pelin julkaisun jälkeen. Hän sijoittui toiseksi BlizzCon 2013 Hearthstone Invitational -turnauksessa.

Reckful aloitti striimaamisen Twitchissä jo vuonna 2012, ja oli ensimmäinen striimaaja joka kykeni rahoittamaan elämänsä pelkällä striimauksella. Amerikkalainen keksi nykypäivän striimauksen rahastuksen katsojien lahjoituksilla. Twitch lisäsi tilausmahdollisuuden vuonna 2013, joka mahdollisti striimauksen olevan ammatti.

Suoratoistoalusta oli erittäin pieni verrattuna tämänpäiväiseen. Reckful oli vähättelämättä suurin striimaaja Twitchin alkuvuosina, ja kilpailuhenkensä ansiosta hän oli esportsin suurlähettiläs.

936 000 Twitch-seuraajaa omaava Bernstein viihdytti katsojiaan lähivuosina ruoanlaitto-, IRL- sekä pelistriimeillään ja puhui avoimesti masennuksestaan. Myös Harvardin yliopiston psykiatri Dr Alok Kanojia keskusteli Reckfulin kanssa mielenterveysongelmista.

Reckful-fanit ympäri maailmaa kokoontuivat muistamaan World of Warcraft-legendaa pelin kirkkoihin. 

Kuva: Twitter

Byronin veli Gary Bernstein suree twitterissä jo toisen veljensä menetystä.

Mielenterveysongelmia ei pidä hävetä. Jos tarvitset apua, tavoitat Suomen mielenterveys- ja itsemurha-tukipuhelimen numerosta 010 195 202.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r

Kuva: Twitter / Reckful


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.