Aiemmin tällä viikolla julkistettu PlayerUnknown’s Battlegroundsin PC-version uusi päivitys on nyt saapunut kaikkien pelattavaksi muutaman tunnin palvelinkatkon jälkeen. Päivitys muuttaa muun muassa joulukuussa julkaistua Miramar-karttaa sekä sinisen alueen toimintaa. Lisäksi mahdollisuus löytää asusteita pelialueita on poistettu, joten tästä lähtien muotitietoiset pelaajat joutuvat joko ojentamaan lompakkonsa tai haalimaan erikoisvaatetusta kanssapelaajia niittämällä.

Uuden päivityksen merkittävimmät muutokset liittyvät pelaajat liikkeessä pitävään siniseen alueeseen. Pelaajilla on nyt vähemmän aikaa vitkastella sinisen alueen kutistumisvaiheiden välillä, sillä niiden viivettä on laskettu. Toinen muutos koskee alueen kutistumisnopeutta, sillä päivityksen jälkeen se liikkuu pelin alkuvaiheissa edellisversiota nopeammin. Kolmannesta vaiheesta eteenpäin päivityksen vaikutus on kuitenkin päinvastainen, sillä nopeutta on laskettu.

Tällaiset muutokset sinisen alueen toimintaan vaikuttavat aina pelin kulkuun. Tällä kertaa pelaajien usein harjoittamaa strategiaa laskeutua pelialueen reunoille loottaamaan on vaikeutettu, koska alue kutistuu alussa vikkelämmin kuin ennen. Toisaalta pelaajilla on nyt myös enemmän aikaa pohtia pelin keski- ja loppuvaiheiden toimintasuunnitelmia. Liikaa ei kuitenkaan kannata jahkailla, koska vaiheesta seitsemän eteenpäin alue tekee huomattavasti enemmän vahinkoa, mikäli pelaaja unohtuu sen ulkopuolelle.

Sinisen alueen lisäksi myös turva-alue on kokenut muutoksia. Se keskittyy nyt suuremmalla todennäköisyydellä lähemmäs karta keskiosia ja suosii maata vesialueiden sijaan. Miramarissa turva-alue on nähtävissä jo lentokoneesta, kun taas Erangel-kartassa se paljastuu 30 sekuntia entistä aiemmin.

Pelikarttoihin liittyvät muutokset keskittyvät lähinnä Miramarin pohjoisosiin. Yleisten parannusten ja uusien rakennusten ohessa kartalta löytyy nyt myös pari uutta mielenkiinnon kohdetta: pohjoisessa Oasis ja luoteessa Alcantara village. Lisäksi alueiden välistä laiduntamista on helpotettu, sillä kartan pohjoisosaa on täydennetty uusilla teillä ja maastopoluilla. Saatavilla on myös enemmän autoja sekä korkeamman luokan loottia.

Täydellinen listaus muutoksista löytyy pelin Steam-sivuilta.

Kuvalähde: PUBG Corporation