Playerunknown’s Battlegrounds on jo pitkään dominoinut Steamin pelatuimpana pelinä kuukaudesta toiseen. Vaikka vielä tälläkin hetkellä on kyseinen peli selkeästi tuon listan kärjessä, ovat sen pelaajamäärät kutistuneet huomattavasti.

Steam Charts -sivuston mukaan vielä tämän vuoden tammikuussa PUBG:n PC-pelaajia oli keskimäärin 1,584,886, kun taas toukokuussa pelaajia otteli keskimäärin vain 874,451 kappaletta. Tietenkin varsinaiset pelaajien lukumäärät vaihtelevat dramaattisesti päivittäin ja esimerkiksi tätä uutista kirjoittaessani on pelissä 1,464,349 pelaajaa.

Kuitenkin näyttää siltä, että valtavan alkuhuuman jälkeen on PUBG:n suosio tasoittumassa. Pelin yksi isoimpia ongelmia on toistuvasti ollut huijaavien pelaajien valtava lukumäärä, johon PUBG Corp on pyrkinyt puuttumaan toistuvasti. Esimerkiksi tammikuussa pelistä potkittiin ulos yli miljoona pelaajaa.

BattlEye

@TheBattlEye
We have banned over 1,044,000 PUBG cheaters in January alone, unfortunately things continue to escalate.

Pelaajamääriin vaikuttaa myös muiden battle royale -pelien suosio ja esimerkiksi Fortnite on pystynyt lyhyessä ajassa valloittamaan lähes kaikki alustat. Xbox One, PS4, PC, Mac ja mobiililaitteet pystyvät kaikki pyörittämään peliä ja uusimmat huhut vihjailevat jopa Switch-käännöksestä, mistä kuullaan epäilemättä lisää E3-messuilla. PUBG on puolestaan tyytynyt tukemaan Microsoftin omistamia alustoja, kuten PC:tä ja Xbox Onea. Tämän lisäksi peli on saatavilla myös mobiiliversiona.

Fortniten ja PUBG:n välinen sapelien kalistelu on jo edennyt siihen pisteeseen, että välejä selvitellään oikeudessa.