Tiukan taistelun jälkeen kaksi joukkuetta Atlantin molemmin puolin selvitti tiensä Promotion Tournamenttiin ja mahdollisuuden osallistua LCS 2016 Summer Splitiin. Siellä ne kohtaavat kolme aikaisempaa LCS -joukkuetta, jotka joutuivat karsintaan. Viisi joukkuetta ottaa osaa Promotion Tournamentiin, mutta vain kolme saa mahdollisuuden päästä 2016 LCS Summer Splitiin. Nyt kun aikataulu Best of 5 turnaukseen on julkistettu, on aika tervehtiä uusia kasvoja, sekä vanhoja lahjakkuuksia taistelemassa tietään kohti LCS -turnausta tälle kesälle.

Euroopan LCS

Splyce, Team Roccat ja Giants Gaming puolustivat EU LCS -paikkojaan Challenger tiimejä, Team Humaa ja Copenhagen Wolvesia vastaan. Euroopan parhaat tiimit olivat liian vahvoja haastajille ja ne jäivät niukasti jatkosta.

Wolvesin ja Giantsin välinen taistelu käynnisti turnauksen ja Wolvesit olivat verenhimoisina liikkeellä, kuten Twitterissä käydyn huumoripitoisen keskustelun perusteella voitiin päätellä. Joukkueet kohtasivat paras viidestä matsissa, joka meni loppuun saakka ja Giants vei sen 3 – 2 lähettäen Wolvesin nuolemaan haavojaan ja valmistautumaan seuraavaan turnaukseen. Wolvesin jälkeen Giants kohtasi Splycen toiseen kertaan kahden päivän sisällä. Giants sai kokea täysillä painavan Splycen BEst of 5 matsissa ja tällä kertaa vastustaja oli liian kova. Splyce ansaitsi takaisin paikkansa LCS:iin ja Giants joutui tyytymään häviäjän osaan. Splycen vastustaja tulisi Best of 5 matsista Team Roccatin ja Team Human välillä. Aluksi näytti, että Team Huma on vahvempi ja vie voiton, mutta Team Roccat pystyi parempaan ja sai paikan EU LCS:stä Summer Splitiin.

Viimeisessä sarjassa Team Huma sai vielä mahdollisuuden päästä EU LCS:iin kohtaamalla Giantsin. Nyt oli viimeinen hetki joukkueelle ottaa kohtalo omiin käsiinsä. Vaikka Huma taisteli täysillä, ei Giants antanut periksi. Giants vei sarjan 3 – 1 ja otti paikkansa European LCS Summeriin 2016. Onnittelut Splycelle, Roccatille ja Giantsille! Tuskin maltamme odottaa näiden palanneiden joukkueiden 2015 EU Summer Split -turnausta.

Pohjois-Amerikan LCS

Samaan aikaan, kun Euroopan LCS -joukkueet pitivät pintansa haastajia vastaan, näkivät Pohjois-Amerikan joukkueet ensimmäisen uhrinsa uudessa Promotion Tournament -formaatissa. Kun Renegades ja Team Impulse puolustivat paikkaansa menestyksekkäästi, haluamme lämpimästi toivottaa Apex Gamingin mukaan NA LCS -turnaukseen. Tässä on uusin North American LCS -turnauksen kuuden miehen tiimi:

TOP:Cristian “Chris” Rosales
JUNGLE: Seo “Eve” Jung-cheol/Lee “Shrimp” Byeong-hoon
MID: LAe-Toung “Keane” Jang
ADC: Park “Police” Hyeong-gi
SUPPORT: Alex “Xpecial” Chu

Promotion Tournament alkoi valtavalla shokilla. Ensimmäisten päivien aikana Team Dragon Knights pelasi Team Dignitasin ulos NA LCS -turnauksesta. Historiallinen Team Dignitas ei siis ole mukana LCS Summer Splitissä – ensimmäistä kertaa joukkueen historiassa. Voittonsa jälkeen Team Dragon Knights kohtasi Renegadesin ja ottelusarja oli ladattu energialla. Molemmat joukkueet olivat tehneet muutoksia rosteriinsa aiemmin kaudella ja vanhat ystävät kohtasivat. Renegadesit olivat ylivoimaisia ja veivät sarjan 3 – 0 suorituksella, sekä säilyttivät paikkansa NA LCS:ssä ja jarkavat matkaa kohti 2016 Summer Splitiä.

Dragon Knights ei vielä ollut täysin tyrmätty ja he siirtyivät Losers Bracketiin, jossa vastustaja määräytyisi Apexin ja Team Impulsen välisestä matsista. Apex vei yhden pelin Impulselta, mutta punamustat pojat olivat päättäväisiä ja ottivat paikan Summer Splitissä voittaen sarjan 3 – 1. Lopulta kaikki huipentui haastajien väliseen taisteluun viimeisestä paikasta NA LCS:ssä. Apex onnistui palautumaan tappiostaan Team Impulsea vastaan ja vei matsin 3 – 0 täysin dominoivassa sarjassa, joka todisti, että joukkue ansaitsi paikkansa 2016 Summer Splitiin. Toivotamme Renegadesin ja Team Impulsen takaisin NA LCS:iin ja onnittelemme Apex Gamingiä, uusinta joukkuetta 2016 Summer Splitissä!

Lähde: lolesports.com