Poliisit kutsuttiin paikalle tekaistun syyn perusteella – Twitch-striimaaja joutui ”swatatuksi” suorassa lähetyksessä

Twitch-striimaaja OddKast joutui vaaralliseen välikohtaukseen, kun joku hälytti poliisit hänen luokseen tekaistun syyn perusteella. Vastaavanlaisista tilanteista on tullut striimaajien keskuudessa niin yleisiä, että tällaista kiusantekoa on alettu kutsumaan ”swattaamiseksi.”

Koko välikohtaus tallentui striimaajan Twitch-lähetykseen. Kaikki alkoi siitä, kun yleisölleen keskustellut OddKast kuuli oveltaan koputusta, ja samalla hän tajusi, että poliisit ovat hänen ovensa takana. Hetken hermoiltuaan striimaaja meni päästämään virkavallan sisään asuntoon.

Onneksi poliisit ymmärsivät tilanteen nopeasti, ja nähtyään OddKastin striimauslaitteiston katsojat kuulivat yhden poliiseista sanovan: ”Hän livestriimaa, joten joku varmasti pelleilee hänen kanssaan.

Lopulta poliisit lähtivät, ja selkeästi järkyttynyt striimaaja vannoi katsojilleen, että väärän hälytyksen tehnyt kiusantekijä tullaan saattamaan vastuuseen teostaan. Katso koko tapahtumaketju jutun alapuolelle upotetuista videoista.

Swattaamisesta on tullut yhä suurempi ongelma vuosien saatossa, ja pahimmillaan vastaavanlaiset tilanteet ovat johtaneet kuolemantapauksiin. Tämän takia striimaajat ja muut somekuuluisuudet ovat hyvin tarkkoja omien osoitetietojensa kanssa.

Kuva: Kuvituskuva, Lähde: Dexerto