PewDiePie vai T-Series? Kenestä tulee YouTuben kiistaton hallitsija? Taistelu näiden kahden kanavan välillä on jatkunut jo kuukausia, mutta nyt loppu alkaa viimein häämöttää. Tämän takia Felix Kjellberg joutui tarttumaan viimeiseen vaihtoehtoon.

Jos joku ei vielä tiedä mistä tässä hämmentävässä yhteenotossa on kyse, niin tässä tiivistelmä. Kjellberg on hallinnut suvereenisti YouTubea vuosien ajan. Hänen seuraajiensa määrä on kasvanut tasaisesti ja nyt luku lähestyy jo käsittämätöntä 85 miljoonan rajapyykkiä. Edes kohut ja rasismisyytökset eivät ole saaneet ihmisiä jättämään tubettajaa. Päinvastoin, seuraajien määrä tuntuu ainoastaan kasvavan.

Vasta viime vuonna PewDiePie sai todellisen haastajan itselleen. Intialainen T-Series on levy- ja elokuvayhtiöä, joka tunetaan erityisesti Bollywood musiikistaan. Taistelu kärkisijasta on jatkunut nyt pitkään ja aina kun T-Series näyttää ohittavan Kjellbergin, alkaa kiivas taistelu. PewDiePien seuraajat ovat tehneet mainoskampanjoita, hakkeroineet tulostimia syytämään PewDiePie mainontaa ja onpa yksi seuraaja tehnyt jopa sormuksen, johon asetettu NFC-siru kannustaa kohteen puhelinta tilaamaan PewDiePien kanavan.

Myös YouTuben muut tähdet ovat osallistuneet koitokseen. Esimerkiksi Logan Paul ja Markiplier ovat kannustaneet omia seuraajiaan tilaamaan Kjellbergin kanavan. Näiden ponnisteluiden ansiosta taistelu on jatkunut näin pitkään.

Viikonloppuna näytti kuitenkin vahvasti siltä, että T-Series oli ohittamassa PewDiePien kanavan. Tästä syystä Kjellberg tarttui viimeiseen oljenkorteen ja pelasi suorassa lähetyksessä Fortnitea. Hän on aina suhtaunut kyseiseen peliin varsin kyynisesti, mutta kova tilanne vaatii kovia päätöksiä.

Katsojia tuntui suuresti huvittavan, että tämä oli todentotta Kjellbergin ensimmäinen kerta, kun hän pelasi supersuosittua peliä.

”En ajatellut että tämä menisi tähän asti, mutta nyt minun on otettava käyttöön isot aseet! En ole koskaan ollut näin masentunut, en ajatellut että päätyisimme tähän.” Felix Kjellberg totesi lähetyksen alussa.

Ja toden totta, vain parinkymmenentuhannen seuraajan kaula on nyt kasvanut jälleen yli sataantuhanteen. Tämän jutun kirjoitushetkellä PewDiePien on saavuttanut lähes 84 miljoonaa seuraajaa ja T-Series on 137,000 seuraajan päässä.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli