Twitchin DMCA-kriisi ei tunnu hiipuvan – ennemminkin saavan vain lisää löylyä alleen – musiikkiyhtiöiden nostaessa vain enemmän ja enemmän kanteita strimaajia vastaan. Monet sivuston suurimmista striimaajista ovat joutuneet poistamaan vuosien edestä tallennettuja VOD-tiedostoja ja klippejä välttääkseen saamasta lakia koskevia kanteita, toisten saatua jopa pysyviä banneja niiden takia.

Myöskään itse Twitchin työntekijät eivät ole DMCA-kanteilta turvassa. Vaikka voisi olettaa yhtiön työntekijöiden olevan hyvinkin tarkkoja, etteivät he missään nimessä riko mitään sivuston sääntöjä omissa striimeissään, on Twitchin tapahtumasuunnittelija Iain Colen tapaus osoittanut sivustolla varottavan kaiken mahdollisen musiikin striimaamista – jopa peleissä olevien.

Cole twiittasi 10. marraskuuta saaneensa huomautuksen DMCA-rikkomuksesta. Mikä tapauksesta teki ennennäkemättömän, oli se, että musiikki joka tekijänoikeuksia oli rikkonut, soi hänen pelaamansa Destiny-pelin Tangled Shore -alueella.

Kyseisellä alueella taistellessa, soi pelissä kappale Hope For The Future, joka on The Beatlesista tutun Paul McCartneyn kirjoittama. Vaikka kappale on tehty juurikin Bungielle Destiny-peliä varten, on se maailman suurimman levy-yhtiö Universal Music Groupin omistuksessa.

Vastaavia tapauksia ehkäistäkseen, sai hyvänä esimerkkinä EA Sportsin FIFA 21 -peli äskettäin päivityksen, joka toi mukanaan pelin DMCA-suojatut musiikit hiljentävän striimaajaystävällisen tilan. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että jokaisen on oltava jatkossa erittäin varovainen striiminsä musiikin suhteen – jopa pelimusiikin.

Lue lisää: LoL-striimaaja Tyler1 ei välitä p*skaakaan Twitchin tekijänoikeushuomautuksista

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.