Peliarvostelu: NHL 20 – missä uusi pelimoottori viipyy?

On taas se aika vuodesta, kun NHL-pelisarja saa jatkoa. Perjantaina 13. syyskuuta EA julkaisi Playstation 4 – ja Xbox One -konsoleille uuden NHL 20 -pelin. Jo NHL 19 oli omasta mielestäni hyvä kokonaisuus, mutta parantamisen varaa löytyi. Pelin päälle oli helppo rakentaa lisää sisältöä ja se näkyi NHL 20:ssa.

Suurin osa uudistuksista on visuaalisia, mutta silti se toi peliin pientä ilmettä ja kiinnostusta avartaa NHL-pelikokemusta. Ultimate Team ja Be a Pro ovat pysyneet melkeinpä tismalleen samanlaisina kuin viime vuonna, ja näihin olisin pieniä uudistuksia toivonut.

Todella iso plussa tulee siitä, miten RPM Tech mahdollistaa supertähtien nimikkolaukaukset. Nyt yksilöillä on kyky tehdä oikeita tilannekohtaisia laukauksia. Kiekon haltuunotto on luontevampaa ja maalivahtien torjunnat näyttävät paljon paremmilta.  NHL-tähdet nähdään nyt enemmän yksilöinä, ja se tuo tottakai upean lisäyksen peliin.

Isoin miinus tulee pelin grafiikoista. NHL-pelit ovat aina suosittuja ja en pysty ymmärtämään, minkä takia uutta pelimoottoria ei voida tuoda peliin. Tämän hetkinen Ignite-pelimoottori on ollut käytössä NHL 15:sta saakka, joten toivoisin, että tähän oltaisiin saatu muutos. Tätä ei kuitenkaan vielä nähty, mutta katsotaan ensi vuonna uudestaan.

 

 

 

 

 

 

 

Parhaat pelimuodot

Uusina pelimuotoina NHL 20 -peliin tulivat Ones ja Three eliminator -pelimuodot. Battle Royale henkinen pelimuoto, jossa 81 pelaajaa kamppailevat kuninkuudesta 1vs1vs1-tilassa. Voittaja etenee toiselle kierrokselle, ja häviäjä joutuu ulos turnauksesta.

NHL Ones -eliminaattori: pelataan 1 vs. 1. Peliaika on puolet tavanomaista lyhyempi ja sääntöjä ei ole. Voittaja etenee turnauksessa eteenpäin, kun taas häviäjä tippuu kisasta. Kaikkiaan 81 pelaajasta on tavoite olla viimeisenä kentällä, joten pelattavaa riittää. Voittamalla neljä kierrosta peräkkäin voitat Ones-eliminaattorin pokaalin ja koriste-esineitä.

NHL Three -eliminaattori: sama pelimuoto kuin NHL Ones -eliminaattori, mutta voit pelata joko kahden kaverin tai botin kanssa. Voittamalla kolme kierrosta peräkkäin voitat pokaalin ja koriste-esineitä.

Pro-Am: Tätä pelimuotoa voi pelata ilman internet-yhteyttä. Pelimuodossa pelataan kahden NHL-tähden kanssa kolmen NHL-tähden muodostamaa joukkuetta vastaan.

Ultimate Team: Idea on pysynyt samanlaisena kuin aikaisemmissa peleissä. Tarkoitus on ostaa kortteja, joista saadaan pelaajia, ja tämän jälkeen näitä pelaajia käytetään otteluissa. Hieman tylsä pelimuoto, mutta pienen lisän tuo FIFA:sta tuttu Squad Battles, jossa pelataan muiden pelaajien joukkueita vastaan. Pisteet tulevat vaikeustason ja voittojen mukaan. Palkinnot tulevat ranking-sijoituksen mukaan, eli mitä korkeammalla olet, sitä parempia palkintoja lunastat.

Antaisin pelistä 3,5/5 arvosanan. Olisin toivonut isosti, että peliin oltaisiin tuotu pelimoottorin päivitys. Kokonaisuutena NHL-pelisarja onnistuu aina hyvin, mutta isompia muutoksia kaivattaisiin, sillä onhan NHL vuosittain yksi suosituimpia pelejä.

 

Kuvalähde: EA


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.