PC-pelaajille harvinainen yllätys – Intel pudottaa vihdoinkin prosessorien hintoja

Intel vastaa vihdoinkin AMD:n kilpailukykyisesti hinnoiteltujen Ryzeneiden haasteeseen, ja pudottaa F- ja KF-sarjan prosessorien hinnoista jopa 20%.

Jos suunnitelmissa on hankkia uusi tai päivittää vanhaa Intel-konetta, kannattaa ostohousujen pukemista lykätä viikolla tai kahdella, ja tarkastaa odotellessa uusien F- ja KF-sarjojen leikatut hinnat.

F-kirjaimella leimatut prosessorit eivät sisällä grafiikkaydintä, mikä tekee niistä periaatteessa erinomaisia valintoja pelikoneisiin, joista lähes väistämättä löytyy tehokas erillinen näytönohjain. Aiemmin esteenä on kuitenkin ollut käsittämätön hinnoittelu, sillä F-sarjalaiset ovat maksaneet täsmälleen saman verran kuin vastaavat, mutta grafiikkaytimen sisältävät prosessorit. Hintapudotuksen myötä F-sarjalaiset saattavat kuitenkin vihdoinkin olla järkeviä valintoja hintatietoiselle PC-pelaajalle.

Mahdollisten säästöjen lisäksi hinnanpudotus voi vihdoinkin elävöittää jähmeitä CPU-markkinoita. AMD on saanut hintalaatusuhteeltaan erinomaisten Ryzeneiden avulla vallattua itselleen ison siivun kakusta ja Intel on ollut hidas vastaamaan kilpailuun. Nyt tämä saattaa kuluttajien näkökulmasta onneksi alkaa muuttumaan parempaan suuntaan.

Lisää aiheesta voi lukea: tomshardware.com

Kuva: Intel Corporation.