Overwatch Leguessa (OWL) kuohuu jälleen. Tällä kertaa myrskyn silmässä on Boston Uprising -joukkueen pelaaja Jonathan “DreamKazper” Sanchez. 21-vuotiaan pelaajan on syytetty viestitelleen romanttis- tai seksuaalissävytteisesti 14-vuotiaan tytön kanssa.

Tapaus tuli kaikkien tietoisuuteen kun kyseessä oleva alaikäinen julkaisi tarinansa verkossa. Todisteeksi hän on laittanut mukaan kuvakaappauksia viestittelystä ja käydyistä keskusteluista. Osassa kuvankaappauksista vaikuttaa käyvän ilmi, että Jonathan oli tietoinen tytön nuoresta iästä. Alaikäisen henkilön kirjoittama teksti on luettavissa täältä.

Boston Uprising ja OWL ovat tiedottaneet Twitterissä selvittävänsä tapausta, mutta molemmat tahot ovat ilmoittaneet DremKazperin olevan sivussa otteluista tutkinnan ajan.

Overwatch Esports

@OW_Esports
Earlier today the Overwatch League was made aware of the allegations against Jonathan "DreamKazper" Sanchez. He is suspended indefinitely while the league investigates this matter.

Boston Uprising

@BostonUprising
Statement from the Boston Uprising:

Jo tätä ennen Overwatch Legue on ollut kohun keskellä, kun suomalaispelaaja Timo “Taimou” Kettunen oli omassa striimissään heitellyt homofobisia kommentteja, mitkä olivati ristiriidassa OWL:n ohjesääntöjen kanssa. Kettunen kuitenkin myöhemmin pahoitteli sanomisiaan. Asiasta uutisoi ensimmäisenä ESPN.

Kuva: Robert Paul (Blizzard Esports)