Overwatch League otti käyttöön julkisen tilastopalvelun – Stats Lab mahdollistaa erittäin yksityiskohtaisten tilastojen tutkimisen

Overwatch League on vihdoinkin avannut fanien toivoman julkisen tilastopalvelun. Stats Lab nimellä kulkevasta palvelusta pitäisi löytyä todella kattavasti tilastoja liigan joukkueista, pelaajista ja yksittäisistä peleistä.

Blizzard Entertainmentin tilastotuottaja Ben ”CaptainPlanet” Trautman ilmoitti palvelun avautumisesta Leaguen virallisilla sivuilla. Ilmoituksen yhteydestä löytyy myös useampi esimerkkivideo, miten palvelun avulla on mahdollista tutkia hyvinkin yksityiskohtaisesti kerättyjä tilastoja.

Palvelu antaa yleisölle mahdollisuuden päästä käsiksi samaan dataan, jota käyttävät lähetysten tuottajat ja joukkueet itse. Tilastoja löytyy myös takautuvasti kahden vuoden ajalta, joten liigan metapelin kehittymistä voi halutessaan tutkia vapaasti.

Avoimen statistiikan puute oli yksi iso kritiikin aihe liigan startatessa, sillä yleisön piti luottaa ainoastaan omiin näkemyksiinsä esimerkiksi yksittäisten pelaajien tai hahmojen pärjäämisestä peleissä. Tähän liittyi myös Blizzardin näkemys tilastojen pimittämisestä pelin kasuaalimmallakin puolella, sillä pelistä ei löydy minkäänlaista tulosikkunaa, mistä voisi tarkistaa esimerkiksi pelaajien tappoja tai kuolemia.

Fanien toiveesta avatusta statistiikkapalvelusta saatta olla hyötyä myös muille kuin penkkiurheilijoille, sillä sen avulla on mahdollista tutkia hyvin tarkasti muun muassa tiettyjen hahmojen pärjäämistä tietyissä tilanteissa ja tietyissä kartoissa. Stats Lab toimii siis hyvänä työkaluna kilpailumielisemmille pelaajille, jotka kaipaavat kovaa dataa oman tai joukkuuensa pelin kehittämiseen.

 

Lähde: Dexerto.com.

Kuva: Blizzard Entertainment.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.