Michael ”Shroud” Grzesiek vaihtoi pro-pelaajasta striimaajaksi vuonna 2017.

Vähän yli kuukausi sitten, Microsoft ilmoitti sulkevansa striimauspalvelu Mixerin. Tämä tarkoitti ekslusiivisiä sopimuksia sivuston kanssa tehneiden striimaajien, kuten Michael “Shroud” Grzesiekin vapautuneen myöskin sopimuksistaan.

Mixeristä lähtönsä jälkeen ei Shroudista ole kuulunut pihaustakaan, ellei satunnaisia vierailuja muiden striimaajien lähetyksissä lasketa. Aikaisin perjantaiaamuna twiittasi tähtistriimaaja kuitenkin mystisen GIF:n, joka sai fanit spekuloimaan sen syvempää merkitystä.

Yksi teorioista GIF:n takana on mahdollinen pro-pelaajaksi palaaminen. Shroud tuli tunnetuksi alun perin Counter-Strike: Global Offensiven pelaajana organisaatio Cloud9:n riveissä 2014–2017 välisenä aikana.

Tämän jälkeen on hän kuitenkin striimissään kertonut, ettei aijo enää palata pro-pelaajaksi.

– Vaikka kilpapelaaminen on hauskaa, en pystyisi striimaamaan samalla. Minun pitäisi valita kahden välillä, koska molempien tekeminen – striimaaminen ja kilpapelaaminen – olisi liian haastavaa, Shroud perusteli asiaa.

Nyt on tilanne kuitenkin toinen. Shroud tienasi Mixer-sopimuksestaan usean vuoden striimaustulot alle vuodessa, jotka olivat Esports-toimittaja Rod ”Slasher” Breslaun mukaan noin 10 miljoonaa dollaria.

Tämän lisäksi Riot Gamesin uusi VALORANT-peli on lähtenyt suureen suosioon Pohjois-Amerikassa, ja useat organisaatiot kiinnittävät uusia kokoonpanoja pelin pariin.

Entisistä pro-pelaajista tähän kelkkaan ovat jo hypänneet Team Liquidin CS-pelaajana nimensä tehnyt Spencer ”Hiko” Martin, sekä OpTic Gamingin entinen CS-pelaaja Jason ”JasonR” Ruchelski.

Voiko tilanne olla nyt se, että myös Shroudin kilpapelihammasta on VALORANTin julkaisun myötä ruvennut kolottamaan, ja haluaisi myös hän kokeilla siipiään taas pro-pelaajana?

Striimeissään hän pelasi VALORANTia lähes eksklusiivisesti heti beetaversiosta lähtien, ja kaikkihan me myös tiedämme, ettei kilpailuvietti sen omaavilta ikinä mihinkään katoa.

Jääkäämme siis odottamaan Shroudin seuraavaa siirtoa, olipa se sitten pro-pelaaminen, tai jollekkin toiselle striimausalustalle siirtyminen.

Michael Grzesiek

@shroud
Thank you @bnans for the ace 😁

Lue myös: Killjoy liittyy VALORANTin agenttien joukkoon – katso keksintöjä käyttävän insinöörin esittelyvideo!

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r